Ексклюзиви
середа, 04 жовтня 2006 09:27

Президент Туркменії може померти до кінця року через проблеми з серцем

 

Здоров"я президента Туркменії 66-річного Сапармурата Ніязова похитнулося. Будь-які дані з цього питання строго засекречені. Обговорювати стан здоров"я Туркменбаши вдячним громадянам країни заборонено під страхом кримінального переслідування. Проте, розв"язка "золотого століття Туркменістану" може наступити до кінця поточного року, запевняє Газета GZT.ru.

Як стверджують джерела видання, "батьку всіх туркмен " стало погано 2 жовтня, після того, як він особисто привітав працівників міністерства національної безпеки (МНБ) з 15-річчям. Нібито у Туркменбаши виявилися проблеми з серцем. Що в принципі звучить не так вже й неправдоподібно, вважає видання.

У 1997 році в одній з німецьких клінік Ніязову зробили вельми складну операцію на серці - коронарне шунтування (нагадаємо, що подібна операція свого часу була проведена першому президентові Росії Борису Єльцину). А за останній рік туркменські офіційні ЗМІ двічі повідомляли про "планове обстеження", яке проходив Ніязов.

У грудні 2005 року "великий Сердар" (вождь) обстежився в ашхабадському Міжнародному медичному центрі. У тривалій копіткій процедурі взяв участь кардіохірург професор Ганс Мейснер - той самий лікар, який в 1997 році проводив операцію Ніязову в Мюнхенському кардіологічному центрі. Цей кардіохірург тривалий час вважався особистим лікарем Туркменбаши і, за деякими даними, майже постійно знаходився в Ашхабаді.

У травні повідомлялося про нове обстеження, але в ньому Мейснер участі не приймав. Остання обставина побічно повинна була свідчити про те, що стан великого Сердара покращав. До обстеження були привернуті терапевт Клаус Пархофер, отоларинголог Йоханнес Ценк і ортопед Райнхард Ігнор. Природно, вони повідомили, що здоров"я у Ніязова відмінне. Тоді ж туркменська опозиція розповсюдила перелік захворювань, якими нібито страждає великий вождь. У їх числі опинилися такі серйозні, як ішемічна хвороба серця і хронічне порушення кровообігу.

- Якщо пацієнт знепритомнів, це ні про що не говорить, - повідомили в Російському кардіологічному науково-виробничому комплексі.

- Можливо, це було пов"язано не з проблемами серця, а з менш серйозним захворюванням. Проте 100% гарантії здоров"я після операції, подібної тій, що була проведена Ніязову, жоден лікар не дасть, - додали лікарі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Президент Туркменії може померти до кінця року через проблеми з серцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути