пʼятниця, 15 травня 2009 14:38

Президент Румунії не підпише договір про кордон з Молдовою

Президент Румунії не підпише договір про кордон з Молдовою
Президент Румунії Траян Бесеску, виступаючи в п"ятницю в румунському місті Пятра-Нямц на форумі представників місцевих громадської влади Румунії і Молдови, заявив, що не підпише договір про кордон з Молдовою, повідомляє румунське агентство Agerpres.

"Хто собі може уявити, що глава румунської держави підпише договір, який узаконював би пакт Ріббентропа-Молотова? Тільки той, хто своїм розумом не доходить до того, що означає відповідальність глави румунської держави", - заявив Бесеску.

"У даних умовах вважаю даремним підписання якогось договору про кордон, який перетворив би главу румунської держави на партнера Ріббентропа і Молотова. Такий підхід суперечить, у тому числі і зобов"язанням, прийнятих сусідньою державою в її взаєминах з Європейським Союзом, в рамках діалогу про полегшення режиму проїзду територією ЄС для громадян Республіки Молдова", - додав глава румунської держави.

Молдова залишається єдиною країною-сусідкою Румунії, з якою Бухарест відмовляється підписати договір про кордон. Загальна протяжність молдовсько-румунського кордону складає більше 680 кілометрів.

Молдовська влада після подій 7 квітня, коли молодики розгромили будівлю парламенту і адміністрації президента і поставили над ними прапори Євросоюзу і Румунії, звинуватили Бухарест у втручанні у внутрішні справи Молдови, ввели візовий режим на кордоні з сусідньою державою і вислали посла Румунії, передає РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Президент Румунії не підпише договір про кордон з Молдовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути