четвер, 03 липня 2008 13:28

Президент Росії звільнив Романа Абрамовича

Президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про дострокове припинення повноважень губернатора Чукотки Романа Абрамовича.

24 грудня 2000 року Роман Абрамович переміг на виборах губернатора Чукотського автономного округу, набравши більше 90% голосів виборців.

У жовтні 2005 року президент Росії вніс на розгляд думи Чукотського АО кандидатуру Романа Абрамовича для наділу його повноваженнями губернатора Чукотки. 21 жовтня дума затвердила Абрамовича на пост губернатора. Рішення було ухвалене одноголосно - 11 депутатами з 11 присутніх.

У грудні 2006 року Роман Абрамович звернувся до президента РФ з проханням про припинення його повноважень на посту губернатора. Абрамович тоді заявив, що продовжить здійснювати ряд економічних проектів, направлених, перш за все, на подальше зростання рівня життя на Чукотці.

У липні 2003 року Роман Абрамович купив англійський футбольний клуб Челсі. У вересні 2003 року він очолив список найбагатших людей планети, які не досягли 40 років, його статок оцінювався в 8,3 млрд доларів (список опублікований журналом Fortune).

За матеріалами РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Президент Росії звільнив Романа Абрамовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути