Ексклюзиви
неділя, 15 серпня 2010 12:01

Президент Південної Кореї запропонував Північній об'єднатися

Президент Південної Кореї запропонував Північній об'єднатися

Президент Південної Кореї Лі Мен Бак висловив упевненість в тому, що об'єднання Кореї обов'язково відбудеться.

На думку Лі Мен Бака, возз'єднання може пройти в три етапи: встановлення миру на Корейському півострові на основі денуклеаризації, утворення міжкорейського економічного співтовариства в інтересах спільного процвітання та створення суспільства національної єдності.

"На нинішньому етапі міжкорейських відносин необхідна нова парадигма. Вкрай важливо, щоб обидві сторони обрали співіснування, а не конфронтацію, прогрес замість стагнації. Нам необхідно подолати цей стан розколу і просуватися до мети мирного об'єднання", - заявив південнокорейський лідер на церемонії з нагоди 65-річчя визволення країни від японського колоніального панування.

Він також наголосив на неприпустимості провокацій з боку Пхеньяну і закликав керівництво КНДР реально дивитися на ситуацію і не боятися змін.

Крім того, Лі Мен Бак запропонував у процесі підготовки до об'єднання двох Корей запровадити "податок на возз'єднання", попередньо обговоривши це питання на громадському рівні.

За оцінками одного з парламентських комітетів, у разі об'єднання з Північчю фінансовий тягар для Сеула наблизиться до 1,3 трлн доларів.

Раніше уряд Японії офіційно перепросив за період японського колоніального панування на Корейському півострові з 1910 по 1945 роки. У відповідь КНДР звинуватила Японію у відродженні мілітаризму.

Місцева преса попередила, що "мир і стабільність, у тому числі на Корейському півострові, можуть опинитися під загрозою, якщо операції японських мілітаристів, які бажають форсувати військове будівництво і отримати доступ до ядерної зброї, поширяться на весь Азіатсько-Тихоокеанський регіон", повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Президент Південної Кореї запропонував Північній об'єднатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути