понеділок, 24 травня 2010 13:53

Війна між Південною Кореєю та КНДР може стати реальністю

Війна між Південною Кореєю та КНДР може стати реальністю

Південна Корея припиняє свої торговельні відносини з Північною Кореєю. Пхеньян звинувачують у потопленні південнокорейського корабля. Про це заявив президент Республіки Корея Лі Мюн Бак. Він попередив також, що Сеул здатний захистити себе від будь-якої військової агресії.

У своєму вчорашньому виступі південнокорейський очільник сказав, що північнокорейським торговим суднам віднині заборонять користуватись південнокорейськими торговими шляхами. Сеул також проситиме Раду Безпеки ООН розглянути і засудити дії Північної Кореї, внаслідок яких затонув південнокорейський корабель.

Ескалація конфлікту між Кореями викликала паніку в інвесторів, які вкладали гроші в південнокорейську економіку. Зараз вона є четвертою за величиною економікою в Південній Азії. Національна валюта, вон, впала більш ніж на 2 відсотки на міжнародних ринках. Сьогодні вона дещо відновила позиції, проте до заспокоєння ситуації - ще далеко, кажуть економісти.

Аналітики не виключають можливості повномасштабної війни між Північчю та Півднем, адже обидві сторони вже заявили, що готові "відбити агресію". Така війна майже напевно закінчиться перемогою південнокорейської армії, проте ця перемога може виявитись "пірровою" для економіки півострова. Зокрема, Сеул, що знаходиться неподалік лінії розмежування, може бути повністю зруйновано північнокорейською артилерією, зазначають вони.

Le Figaro

Зараз ви читаєте новину «Війна між Південною Кореєю та КНДР може стати реальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути