четвер, 24 квітня 2008 11:02

Президент Парагваю вирішив піти у відставку і попрацювати в парламенті

Має намір піти у відставку президент Парагваю Никанор Дуарте Фрутос. Таке рішення він ухвалив за кілька місяців до закінчення своїх повноважень, які спливають 15 серпня.

Вчора, 23 квітня, він повідомив журналістам, що збирається скласти з себе обов"язки голови держави, щоб зайняти місце в Сенаті нового скликання, обраного на загальних виборах в Парагваї, які відбулись 20 квітня.

Свої повноваження він планує передати нинішньому віце-президентові країни Франсиско Овьєдо Брітесу.

На думку експертів, рішення голови держави перейти на парламентську роботу пов"язане з його небажанням остаточно втратити владу, оскільки конституція Парагваю, що діє з 1992 року, забороняє президентам країни переобиратися на другий термін.

Відповідне положення було внесене до основного закону країни, щоб не допустити приходу до влади диктаторів, подібних до генерала Альфредо Стресснеру, який залізною рукою правив країною з 1954 по 1989 рік.

Нагадаємо, що новим президентом Парагваю обрано колишнього єпископа Фернандо Луго від "Патріотичного альянсу за зміни", в який входять провідні опозиційні рухи.

Його перемога на виборах означала кінець правління партії "Колорадо", що перебувала у владі 61 рік поспіль, і обіцяє прийдешні зміни.

Зазначимо, що населення другої за бідністю країни Південної Америки після Болівії покладає на колишнього священика великі надії, вірячи, що він зможе покінчити з убогістю, корупцією і безробіттям. Інавгурація нового президента Парагваю відбудеться 15 серпня, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Президент Парагваю вирішив піти у відставку і попрацювати в парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути