Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2009 12:46

Президент Пакистану відмовився керувати ядерним арсеналом через США

Президент Пакистану відмовився  керувати ядерним арсеналом через США

Щоб врятувати свою посаду, пакистанський президент Азіф Алі Зардарі виступив з заявою про передачу контролю над ядерною зброєю прем"єр-міністрові Юзуфу Разу Гілані, повідомляє Gazeta Wyborcza.

На думку газети, даний крок було зроблено для того, щоб досягнути певних політичних компромісів і уникнення кримінальної відповідальності.

"Цей крок є значним в бік підняття політичного авторитету парламенту та прем"єр-міністра",- заявив президентський речник Фарфатуа Бабар, заявляє Money.pl.

Однак Зардарі не має авторитету серед парламенту, військових та народу через те, що його вважають васалом США.

На даний момент формально закінчується термін політичної амністії, що вберігав Зардарі, його дружину та декілька тисяч чиновників від звинувачень у корупції та інших вагомих порушеннях.

Подібний документ було підписано ще попереднім президентом Первезом Мушараффом в 2007 році.

Донедавна нинішній президент Пакистану без успіху добивався продовження тривалості амністії, проте зустрівся із великим опором з боку парламенту та пакистанських ЗМІ.

Зардарі також пообіцяв що до кінця цього року не буде втручатися в політику уряду та призначення посад військовослужбовців. Ці дії були зумовлені самозахистом в разі провалу продовження амністії.

У конфлікті з політичними ворогами Зардарі може розраховувати тільки на одного союзника - Америку, яка потребує його підтримки, щоб виграти війну з талібами по обидва боки афгано-пакистанського кордону.

Переклад:Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Президент Пакистану відмовився керувати ядерним арсеналом через США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути