Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2007 17:02

Президент Молдови хоче провести загальну амністію капіталу

Президент Молдавії Володимир Воронін вніс до парламенту комплекс пропозицій, направлених на лібералізацію економіки: зокрема, він закликає провести в республіці амністію капіталу, податкову амністію, а також встановити нульову ставку податку на прибуток.

Пропонована амністія, за задумом голови держави, повинна бути доступна для всіх громадян країни і розповсюджуватися на всі форми капіталу: від грошових коштів до нерухомості. За легалізацію Воронін планує стягувати п"ять відсотків від суми, яку власник побажає вивести з "тіні".

Податкова амністія, за словами президента, також повинна носити масштабний характер: її планується розповсюдити на всі види загальнодержавних податків і зборів. "Ми підводимо під минулим жирну риску, - заявив Воронін, - держава і бізнес починають нове життя, не обтяжене конфліктами".

Президент відвів депутатам десять днів на те, щоб розглянути його ініціативу. Цей термін, на його думку, є достатнім, щоб парламентарії і все суспільство "оцінили масштаб і безповоротність змін", повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Президент Молдови хоче провести загальну амністію капіталу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути