понеділок, 24 березня 2008 14:17

Президент Єгипту прибув до Москви

До Москви з дводенним візитом прибув президент Єгипту Хосні Мубарак, передає кореспондент РИА Новости.

Президентський лайнер зробив посадку в московському аеропорту "Внуково-2".

Під час візиту Хосні Мубаракав Москві буде підписано російсько-єгипетську угоду про співпрацю в області використання ядерної енергії в мирних цілях. Підписання цього документа зробить можливою участь російських компаній в тендері на будівництво атомних електростанцій в Єгипті. Тендер на будівництво першої єгипетської АЕС буде оголошений вже в поточному році. Її будівництво обійдеться в 1,5-2 мільярди доларів.

Як повідомив МЗС Єгипту напередодні візиту, президент Мубарак має намір обговорити в Росії весь комплекс регіональних і міжнародних проблем, зокрема ситуацію на Близькому Сході, палестино-ізраільский діалог, ліванську кризу, положення в Іраку і Дарфурі, іранське ядерне досьє.

Єгипет найбільший економічний партнер Росії в арабському світі. За підсумками 2007 року торговий обіг між двома країнами склав 2,1 мільярда доларів. Минулого року Єгипет відвідали 1,5 мільйона росіян. Це на 52% більш ніж в 2006 році. Очікується, що в 2008 році число російських туристів, які відвідали Єгипет, зросте до 2 мільйонів людей. Це виводить Росію на перше місце за чисельністю туристів, які відвідують Єгипет, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Президент Єгипту прибув до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути