четвер, 13 березня 2008 08:55

Прес-секретар НАТО попросив Росію припинити "палку риторику"

У середу прес-секретар НАТО Джеймс Аппатурай закликав російську владу облишити "палку риторику" в коментарях з приводу розширення впливу Альянсу і розміщення компонентів ПРО в Східній Європі, передає агентство France Presse.

У ході відеопрес-конференції представник військово-політичного блоку заявив: "Ми чуємо дуже багато риторики на дуже високому рівні. Ми б хотіли, щоб її погамували. Палка риторика потрапляє в заголовки, і останнім часом її трохи забагато".

Торкаючись питання приєднання Грузії і України до НАТО, Аппатурай наголосив, що рішення про це поки не ухвалене і консультації тривають. За його словами, до думки Росії прислухаються, але вирішувати, кого запрошувати до Альянсу, будуть виключно члени НАТО.

Прес-конференція була організована РИА Новости, і російське агентство висвітлило відповіді представника НАТО на інші запитання. Так, Аппатурай відзначив, що союзники по НАТО вважають незалежність Косова жодним чином не пов"язаною з прагненням інших регіонів до самовизначення. Відповідаючи на запитання про бажання Абхазії отримати незалежність, він заявив: "Однозначна і тверда позиція НАТО полягає в тому, що територіальна цілісність Грузії має бути збережена".

"Наші двері відкриті для нових членів, нових демократій в Європі, які хочуть використовувати своє право на приєднання до Альянсу. Але це не ми полюємо за новими членами, а вони хочуть приєднатися до НАТО", – повідомив також Аппатурай. Коментуючи побоювання російського президента Володимира Путіна, що НАТО прагне замінити собою ООН, прес-секретар наголосив: "У нас на це немає ані засобів, ані бажання".

Зараз ви читаєте новину «Прес-секретар НАТО попросив Росію припинити "палку риторику"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути