середа, 04 липня 2007 19:10

Прем"єр Ізраїлю провів значні перестановки в уряді

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт провів кадрові перестановки в кабінеті, розподіливши серед своїх найближчих політичних союзників пост віце-прем"єра і декілька міністерських посад.

Віце-прем"єром замість лауреата Нобелівської премії миру Шимона Переса, вибраного президентом країни, став екс-міністр юстиції Хаїм Рамон. Він повертається у велику політику після нетривалої перерви, пов"язаної з сексуальним скандалом.

На початку року Рамона визнали винним в розпусних діях відносно дівчини-військовослужбовця, яку, як зуміло довести звинувачення, він поцілував насильно. Його засудили до декількох днів громадських робіт, грошовому штрафу і залишили право посідати в майбутньому державні посади.

Портфель міністра фінансів отримав Роні Бар-Он, що нині очолює МВС. Посада керівника Мінфіну звільнилася після відставки Аврама Хіршзона, якого підозрюють в розтраті значних грошових сум з каси профспілок.

У крісло міністра внутрішніх справ Ольмерт пересаджує Мєїра Шитріта, що стоїть на чолі міністерства будівництва. Мінбуд очолить міністр імміграції і абсорбції Зєєв Бойм, на нинішнє місце якого сяде міністр без портфеля Яаков Едрі, отримуючи в додаток пост міністра у справах розвитку Негева і Галілєї - периферійних районів країни.

До складу уряду увійшла голова процедурного комітету Кнесета Рухама Аврам, якій дісталася посада міністра без портфеля, відповідального за взаємодію з парламентом, а також справ Єрусалиму.

Всі призначенці входять в правлячу партію "Кадіма", вважаються союзниками Ольмерта і отримали вагоміші посади в уряді, ніж мали раніше. Кадрові рішення прем"єра схвалив уряд, найближчим часом вони повинні бути представлені на затвердження парламенту, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Ізраїлю провів значні перестановки в уряді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути