вівторок, 22 січня 2013 03:20

Представники різних конфесій світу в Києві молилися за єдність усіх християн
13

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Днями в Києві у храмі Святого Василія Великого УГКЦ відбувся екуменічний Молебень за участю духовенста різних конфесій світу.

Очолив молитву за єдність усіх християн голова Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук. Із ним молилися Папський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Галліксон, глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви архиєпископ Григоріс (Буніатян), а також представники автокефальної церкви, протестантських конфесій та інші.

Під час Молебню всі духівники стали в коло й кожен виголосив частину молитви своєю мовою.

"Така молитва вже є традиційною й виконується протягом більше 40 років, – розповідає Gazeta.ua голова комісії у справах єдності християн УГКЦ, ієрей Ігор Шабан, 38 років. – Ми бачимо по плодах її, що вона є корисною і потрібною, тому що християни дуже рідко між собою зустрічаються. А така нагода, яку ми створюємо, дає позитивний сигнал для наших людей, що ми, християни, належимо до єдиного Бога і можемо також спільно це свідчити".

За словами ієрея, греко-католики організовують екуменічний Молебень щороку й не тільки у своїх храмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже півсотні ченців завітали на храмове свято монастиря Св. Василія Великого УГКЦ у Києві

"Якщо інша конфесія це організовує, ми її теж відвідуємо. Крім таких християнських молитов, ми ще намагаємося мати міжрелігійні зустрічі. Наприклад, організовуємо День Юдаїзму з нашими братами євреями. Йдемо в синагогу, розмовляємо, молимося кожен у своїх храмах", – зазначив він.

Після спільної молитви духовенства у храмі виступили з різдвяними колядками художні народні колективи міста.

Тиждень молитов за єдність християн традиційно триває в усьому світі від 18 до 25 січня. Головною темою його роздумів і гаслом стали слова з книги пророка Міхея: "Чого очікує від нас Господь?"

Тема, запропонована християнами Індії, зокрема Християнським студентським рухом і Загальноіндійською католицькою федерацією університетів, була опрацьована Світовою радою Церков та Папською радою у справах єдності християн.

Зараз ви читаєте новину «Представники різних конфесій світу в Києві молилися за єдність усіх християн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути