Ексклюзиви
субота, 19 липня 2008 12:52

Представники "шістки" і Тегерана обговорюють ядерну програму Ірану

Переговори Верховного представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки Хавьера Солани, який представляє "шістку" міжнародних посередників за рішенням іранської ядерної проблеми, з секретарем Вищої ради національної безпеки (ВРНБ) Ірану Саїдом Джалілі почалися в Женеві, повідомляє кореспондент РИА Новости.

Зустріч проходить за участю заступників глав зовнішньополітичних відомств (політдиректорів) "шістки" (Велика Британія, Китай, Росія, США, Франція та Німеччина).

Сторони мають намір обговорити відповідь Ірану на зроблені раніше пропозиції "шістки", а також розробити план подальших дій і робочий порядок денний для продовження переговорів з ядерної проблеми Ірану. Очікується, що за підсумками зустрічі її учасники підпишуть сумісну заяву, а також розкажуть журналістам про результати переговорів та їх майбутні перспективи.

"Шістка" наполегливо закликає Тегеран припинити роботи зі збагачення урану. У обмін на це Ірану пропонується блок економічних пільг і ціла низка проектів міжнародної співпраці. Тим часом, Іран не раз давав зрозуміти, що, не дивлячись на готовність вести діалог з ядерної проблеми, вводити мораторій на збагачення урану він не збирається.

"Пакет стимулів" за рішенням ядерної проблеми, запропонований "шісткою", був переданий Ірану 14 червня. У відповідь на це Тегеран 4 липня представив свої власні пропозиції.

Зараз ви читаєте новину «Представники "шістки" і Тегерана обговорюють ядерну програму Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути