Ексклюзиви
понеділок, 10 листопада 2008 08:56

Представники ООН і Євросоюзу прибувають до Абхазії

Делегація співголів Євросоюзу, ООН і ОБСЄ в понеділок прибуває до Абхазії, повідомили в абхазькому МЗС.

У складі делегації - Спецпредставник ЄС з кризових питаннь в Грузії П"єр Мореля, політичний радник спецпредставника ЄС Раса Остраускайте, політичний радник Спецпредставника ЄС Бен Крамптон, заступник голову головування Фінляндії в ОБСЄ Жанн Талас, старший співробітник секретаріату ОБСЄ по політичних питаннях Гарі Камарейнін, спецпредставник генерального секретаря ООН Йохан Вербеке, передає РІА "Новости".

В ході візиту співголів запланована зустріч з президентом Абхазії Сергієм Багапшем і міністром закордонних справ республіки Сергієм Шамбою.

Раніше керівництво обох республік неодноразово заявляло, що не дозволить представникам ЄС прибути на свою територію, оскільки Брюссель підтримує Грузію і відмовляє Абхазії і Південній Осетії у визнанні.

Нагадаємо, згідно з планом, виробленим президентами Росії і Франції Дмитром Медведєвим і Ніколя Саркозі, з 1 жовтня в прикордонних з Абхазією і Південною Осетією районах Грузії розміщені європейські спостерігачі. У їх завдання входять спостереження за дотриманням режиму припинення вогню і контроль за поверненням підрозділів грузинської армії до місць постійної дислокації.

У складі місії 250 спостерігачів - представників 22 країн ЄС. В даний час діє 4 офіси місії - в Зугдіді, Поті (це 5 і 35 км. від адміністративного кордону з Абхазьким регіоном), Горі і Тбілісі (25 і 95 км. від Цхинвалі).

Спостерігачі ведуть моніторинг на "територіях, прилеглих до адміністративних меж Абхазького і Цхинвальського регіонів". Як заявляють керівники місії ЄС, "члени місії ЄС планують на наступному етапі вести моніторинг і безпосередньо в зонах абхазького і південноосетінського конфліктів, оскільки мандат спостерігачів ЄС розповсюджується на всю територію Грузії, у тому числі і на Абхазький і Цхинвальський регіони".

Зараз ви читаєте новину «Представники ООН і Євросоюзу прибувають до Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути