Ексклюзиви
понеділок, 07 березня 2011 18:30

Правозахисниця розповіла про наслідки "домашнього арешту" Людмили Янукович

Правозахисниця розповіла про наслідки "домашнього арешту" Людмили Янукович

Президент Міжнародного жіночого правозахисного центру Ла Страда України, колишній нардеп Катерина Левченко вважає, що "домашній арешт" Людмили Янукович негативно впливає на імідж України.

Про це вона сказала в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ.

Те, що президент Віктор Янукович вже рік з'являється на публіці, в тому числі під час офіційних візитів, без дружини, Левченко назвала "дуже сумним прикладом".

"Коли ми бачимо лідерів з дружинами, це завжди позитивно, тому що показує сімейні цінності, які не можна просувати тільки словами. Згадайте радянську історію, Раїсу і Михайла Горбачових. Ми не знаємо, як було в сім'ї, але як мінімум виглядало красиво. Красиво виглядали Віктор та Катерина Ющенко. А ось Леонід Кучма в останні роки свого правління часто фотографувався з онуком, що показувало обмеженість сімейних стосунків", - зазначила вона.

Левченко також роз'яснила, що "якщо чоловік не випускає з дому, то це психологічне насильство у відповідності з законом України про попередження насильства в сім'ї. Обмеження пересування - це фізичне насильство".

"Ми пояснюємо, що потрібно звертатися в органи внутрішніх справ, у соціальні служби. З такими випадками до нас звертаються. Але я не думаю, що дружина президента буде звертатися", - додала вона.

На запитання, як ця ситуація впливає на імідж України, правозахисниця відповіла: "Безсумнівно негативно. Дуже хочеться, щоб публічні люди будували своє і публічне життя, і приватне на загальнолюдських цінностях".

"Перша особа, друга особа фактично демонструють гомогенний склад керівництва держави. Будується чоловіче товариство ... Я думаю, що тон цієї ситуації задається зверху. Якщо перша особа держави приходить без дружини, інші вже не можуть, тому що є сувора вертикаль влади, яка забороняє власну ініціативу. Я не бачу в цьому нічого хорошого. Якщо ми пропагуємо сімейні цінності, то потрібно, щоб це були не тільки слова, а реальний приклад ", - сказала Левченко.

Нагадаємо, Людмила Янукович займається доброчинністю та громадською діяльністю, однак не супроводжує Президента на публіці.
У лютому дружина Януковича отримала з рук Митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона нагороду За Благодійність І меценатство.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисниця розповіла про наслідки "домашнього арешту" Людмили Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути