вівторок, 01 квітня 2008 08:43

Працівники Харківського авіаційного заводу оголосили страйк

Працівники Харківського авіаційного заводу оголосили страйк

Вони вимагають грошей. Зарплату їм не виплачують від осені. У понеділок людям таки дали гроші, але лише третину. Робітники вважають, що підприємство на межі банкрутства. Та керівництво авіазаводу від коментарів відмовляється.

Біля банкомата на прохідній Харківського авіаційного заводу черга. Людям перерахували 30% зарплатні. За листопад минулого року.

Організатори акції – члени профспілки заводу – наголошують: це не страйк. Зупинити виробництво не мета – воно й так майже стоїть. За останні два роки підприємство не здало замовникам жодного літака. Кредиторська заборгованість – понад мільярд гривень.

Майже рік ХАЗ без повноважного директора. Від травня, коли порушили карну справу проти тодішнього керівника Павла Науменка, Міністерство промислової політики так і не призначило нового. Нинішній в.о. генерального Степан Федак зустрічатися з пресою і коментувати, чи то акцію протесту на підприємстві, чи то стан виробництва, категорично відмовляється. Чому – пояснюють в обласному управлінні промисловості.

Чиновники вважають: змінювати керівництво підприємства – не панацея. Ефективніше змінити власника – авіазавод нині державний. Або хоча б форму власності. Приміром, утворити акціонерне товариство і частину акцій продати тому, хто в літакобудуванні зацікавлений більше, ніж держава, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Працівники Харківського авіаційного заводу оголосили страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути