четвер, 21 лютого 2008 18:08

Працівникам водоканалу не платять зарплату

Працівникам водоканалу в селищі Варва на Чернігівщині зарплату не платять із серпня 2007-го. Тиждень тому в приміщенні підприємства відключили електрику та опалення.

— Колектив розділився навпіл. Одні — за продовження страйку, інші згодні почекати, — говорить голова страйкового комітету Наталія Васильєва, 47 років. — 12 лютого сесія селищної ради не назвала конкретної дати, коли почнуть виплачувати заборгованість із зарплати.

З 29 січня по 2 лютого варвинський водоканал уже страйкував. Воду жителям 9-тисячного селища подавали на пару годин — уранці та ввечері. Через це санстанція збиралася закривати школи та дитсадки. Водоканал має близько 500 тис. грн боргів. Із них із зарплати — 160 тис. грн.

— Сесія ради вирішила ліквідувати комунальне підприємство "Варва-водоканал" та утворити нове на базі ЖЕКа й водоканалу, — пояснює секретар Варвинської сільради Валентина Гречанівська, 46 років. — Призначили нового начальника — місцевого підприємця Володимира Ворона. Сільгосппідприємство "Дружба-Нова" погодилося дати у кредит 100 тисяч гривень. Але вимагають нерухомість під заставу. Зійшлись на кількох номерах готелю, оцінених у 100 тисяч.

Виконавча служба має рішення суду про блокування рахунків водоканалу. Тому всі гроші, що надходитимуть, автоматично перераховуватимуться на погашення боргів із  зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Працівникам водоканалу не платять зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути