Ексклюзиви
вівторок, 09 січня 2018 09:34

З'явився прогноз погоди на весь 2018 рік

З'явився прогноз погоди на весь 2018 рік
В Укргідрометцентрі вважають, що 2018 рік в Україні буде дуже мінливим. Фото: NewsONE

У наступному році нам обіцяють морозне закінчення зими і "тропічне" літо - спекотне і з дощами.

Довгостроковий прогноз погоди дав народний синоптик Леонід Горбань, пише "Сегодня".

У своїх прогнозах Горбань керується старовинної методикою так званого "Брюсова календаря", в якому розрахунки погоди ведуться за числовими рядами планет і народними прикметами. Річною погодою керують по черзі Сонце, Місяць і п'ять планет: Меркурій, Венера, Марс, Юпітер, Сатурн. Минулий рік був роком Сонця, той, що наступив - роком Венери, подальший пройде під знаком Меркурія.

Точність усередненого прогнозу для всієї України становить приблизно 75%, але для окремих регіонів ймовірність його розрахунків сягає 95%. У минулому році народний синоптик, зокрема, вірно передбачив лютневі холоди, запізніле, але спекотне літо, ранню дощову осінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима вже близько: в Україну суне похолодання

"Рік Венери - більше сирий, ніж сухий. Весна очікується прохолодна і сира: холодний березень, також не будуть жаркими і посушливими квітень і березень. Літо - вологе і помірно тепле. Роки Венери врожайні на колосові культури, але небезпека в тому, що в період їх збирання бувають сильні дощі, які мають затяжний характер, що призводить до втрати врожаю. Осінь спочатку тепла, потім холодна, вже в кінці жовтня можливі морози. Зима помірна, спершу суха, потім холодна, дуже сніжна, що призведе до великого розливу річок " , - говорить Горбань.

В Укргідрометцентрі вважають, що 2018 рік в Україні буде мінливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 містичних місць України

"2018 рік очікується середньостатистичним, можливо, більш дощовим, ніж зазвичай. Як і в попередні 2-3 роки через глобальне потепління можливі часті перепади температур, особливо влітку - жарка погода ненадовго зміниться прохолодною, потім знову спека, знову грози", - каже заступник начальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Провідний науковий співробітник інституту геофізики НАН України Світлана Бойченко роз'яснила, що в "погодних гойдалках", які почастішали і за останні кілька років стали звичними, винні багато факторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний снігопад створив хаос в аеропортах США

"Є кілька гіпотез, чому погода зараз поводиться дивно. Це й процеси довгого періоду на Сонці (не відомі 11-річні, а 60-річні цикли), і активізація вулканічної діяльності, і Світовий океан, який то зв'язує парникові гази, то знову віддає їх в атмосферу, це теж знижує або підвищує температуру", - розповіла Бойченко.

9-річна дівчинка померла від удару вантажівки, яку занесло на засніженій дорозі. Трагедія сталась у штаті Вірджінія, США, передають місцеві ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «З'явився прогноз погоди на весь 2018 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути