Ексклюзиви
вівторок, 22 серпня 2023 14:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Пояснили важливість деокупації Роботиного

Село Роботине Запорізької області, за яке довгий час йшли запеклі бої, було найбільшою перепоною для Збройних сил України у просуванні в бік Токмака.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко ефірі одного з українських телеканалів 22 серпня пояснив, у чому важливість деокупації населеного пункта.

"Досить давно точаться бої біля Роботиного, саме по лівому флангу від цього села. Між селом Вербове було забито клин, який досяг лінії оборони окупантів. Потім розпочався процес просування ЗСУ по правому флангу між Роботиним та селом Копані. Росіяни поступово опинилися в оточенні Сил оборони. Звільнення Роботиного було передбачуваним процесом. Роботине відкриває ЗСУ шлях на Токмак. Поки зарано говорити про відкритий шлях, тому що українським воїнам ще треба звільнити Новопрокопівку, Ільченкове й Солодку Балку по трасі Т-04-08", – сказав він.

Зі звільненням Роботиного для ЗСУ відкриваютьсяя зовсім інші перспективи на цьому напрямку. Найцікавіше зараз те, як надалі відбуватиметься просування Сил оборони, додав експерт.

Автор: DeepStateMapLive
  Експерт пояснив, у чому важливість деокупації Роботиного
Експерт пояснив, у чому важливість деокупації Роботиного

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На південному фронті росіяни готуються відступати

"Цей населений пункт розташовано на межі між першою та другою лінією оборони загарбників. Шлях до Роботиного був дуже складним, адже пролягав через мінні поля. Зі звільненням Роботиного відкриваються вже інші перспективи щодо просування до Токмака", – йдеться у повідомленні.

Сьогодні воїни 47 окремої механізованої бригади зайшли в село Роботине на Мелітопольському напрямку Запорізької області. Перше, що зробили військовослужбовці – сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже ворог цинічно продовжує стирати село з карти України.

Два місяці запеклих боїв знадобилося, щоб прорвати багатоешелоновану лінію оборони окупантів.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр у вівторок, 22 серпня, підтвердила інформацію. Люди, яких зараз евакуюють, півтора року чекали на ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили важливість деокупації Роботиного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути