понеділок, 09 червня 2008 14:16

Повінь на Середньому Заході США забрала життя п"ятьох людей

Щонайменше п"ять людей стали жертвами стихійного лиха на Середньому Заході США. Повінь захопила райони від штату Айова до штату Мічиган. Дощі супроводжуються сильними грозами. У державному парку штату Коннектикут блискавка потрапила в одну з будівель, в результаті одна людина загинула і четверо отримали поранення.

Ще дві людини - кур"єри з Гранд Рерідс Прес в Мічигані загинули в неділю після того, як їх машина впала в пробоїну, яка утворилася через те, що довколишня річка вийшла з берегів.

Дощі супроводжуються сильними поривами вітру, в деяких місцях утворюються торнадо. У штаті Небраска торнадо повалило дерева і зносило дахи будинків. Без електрики залишилися тисячі місцевих жителів.

Сильні дощі випали на центральну частину штату Індіана, де в деяких районах кількість опадів за добу склала близько 27 сантиметрів. Багато жителів рятувалися від води на дахах своїх будинків. Як повідомляють місцеві ЗМІ, принаймні одна людина стала жертвою повеней в Індіані.

Як заявив журналістам представник Національної гідрометеорологічної служби США Джон Хендріксон, таких повеней і опадів в цих місцях не бачили останні сто років.

У місті Паркерсбург (штат Айова) в результаті сильних опадів прорвало дамбу, ділянки трьох швидкісних трас затоплено.

Як заявив журналістам представник міністерства внутрішньої безпеки і надзвичайних ситуацій Айови Брет Вуріс, в результаті повеней по всьому штату близько двохсот людей лишилися без даху над головою. За його словами, ситуація продовжує погіршуватися - тільки в результаті однієї грози в неділю на штат випало більше 12 сантиметрів опадів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Повінь на Середньому Заході США забрала життя п"ятьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути