четвер, 22 грудня 2022 16:40

Потрібні кожному українцю: добірка корисних подарунків на Новий рік 2023

Потрібні кожному українцю: добірка корисних подарунків на Новий рік 2023
До свята Нового року залишилося 28 днів. Фото: pixabay.com

Період різдвяно-новорічних свят зазвичай сповнений приємними клопотами, серед яких купівля подарунків.

Прийдешній рік українці зустрічатимуть в умовах повномасштабної війни. Нові реалії диктують свої правила й у виборі подарунків: вони мають бути корисними та практичними.

Gazeta.ua підготувала варіанти подарунків на Новий рік, які стануть у пригоді кожному українцю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легко, смачно і за 10 хв. Три страви на Новий 2023 рік

Вартість подарунка

Перш ніж обирати – радимо спланувати бюджет. Визначтеся, яку суму ви готові витратити на подарунок, і вже відштовхуючись від неї – обирайте. Так, серед всього різноманіття, ви опустите саме ті варіанти, які не по кишені.

Для кого він

Подарунки на Новий рік умовно можна розділити на дві категорії. До першої належать формальні подарунки, які дарують колегам, клієнтам та іншим людям, стосунки з якими приятельські або ділові, але не близькі.

До другої – можна зарахувати подарунки родині, друзям та іншим близьким людям. Для цього зазвичай вибирають подарунки, які служитимуть вірою і правдою багато років.

Ліхтарик

Ударами по енергетичній інфраструктурі Росія прагне занурити Україну у темряву. Мирні люди по кілька годин і навіть діб змушені жити без світла. Тож ліхтарик просто незамінна річ, коли на дворі стає темно. Знадобиться і на вулиці, і вдома.

Краще обирати модель, яка працює від акумулятора чи батарейок. А вже налобний чи кишеньковий – вирішувати вам.

Повербанк

Не менше потрібна річ в умовах постійних блекаутів. Завдяки зовнішньому акумулятору без світла живляться різні дрібні прилади – смартгодинники, навушники, смартфони тощо. Придбати щось потужніше, коштуватиме вже дорожче. Наприклад, повербанк для ноутбука, якщо останній сумісний з таким типом зарядження.

Дуже важливо звертати увагу на потужність та об'єм зовнішнього акумулятора, щоб його вистачало на заряджання мобільного телефона хоча б на один повноцінний раз.

Книга – електронна або паперова

Що книга найкращий подарунок – чули багато разів. Але коли починаємо задаватися питанням що ж подарувати, книга – це останнє, що спадає нам на думку. Якщо ви не надто добре знаєте читацькі уподобання близької людини, то обережно дізнайтеся про них.

Електронна книга довго працює на акумуляторі або батарейках, тому стане у пригоді, коли вимкнуть електроенергію. А ще її екран підсвічується, тому для читання улюблених книг не потрібна лампа. Ви можете додатково завантажити купу книжок, якщо точно знаєте, які саме полюбляють.

Термос або термокружка

Потрібні речі, коли хочеться зігрітися взимку надворі чи в приміщенні. Вони гарантуватимуть гарячий чай або теплий суп навіть через 10-12 год. після вимкнення електроенергії. Але щоб отримати такий ефект, потрібно звернути увагу на дорожчі варіанти.

Набір LED-свічок

Такі свічки працюють на акумуляторах, тож вдома буде світло навіть без електроенергії. Сьогодні можна знайти навіть такі, які дуже схожі на справжній вогник. Вони мерехтять та мають приємне тепле світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головна ялинка України буде "енерговідповідальною" – Yasno

Ковдра або плед

Практичний подарунок, який точно не буде зайвим. Якщо раптом вимкнеться опалення у квартирі, людина не замерзне і зможе зігрітися.

Грілка

Також не зайва річ, коли опалення може зникнути будь-якої миті. Щоб подарунок був святковішим, оберіть грілку незвичної форми. Також можна придбати кишенькові грілки для рук.

Контейнер для обіду

Знадобиться і вдома, і на роботі. Тим більша зараз, коли лунають повітряні тривоги, і в укритті людина може перебувати по декілька годин на добу. У такий контейнер зручно взяти перекус.

Для подарунка краще обирати місткість з внутрішніми відсіками і чохлом. Такі коштують дорожче, але і "живуть" довше.

Домашній одяг

У нинішніх реаліях доречно зупинити вибір на теплих речах: махрові піжами та халати, термобілизна, шкарпетки. Головне, вгадати з розміром. А щоб подарунок мав святковий вигляд, надайте перевагу речам з новорічним дизайном.

Рюкзак

Він стане відмінним подарунком і для жінок, і для чоловіків. Це універсальний аксесуар, який нескладно підібрати за розміром і стилем. Тому якщо хочете подарувати корисну і зручну річ, купіть рюкзак.

До основного подарунка можна додати торбину з мандаринами. Мандарини – джерело корисних вітамінів та мікроелементів, які потрібні людському організму взимку. А ще вони можуть довго зберігатися навіть без холодильника.

На Новий рік близьким людям можна подарувати й нематеріальний подарунок. Наприклад, альбом з фотографіями найяскравіших моментів, або відеоролик зі смішними сімейними сценками.

Погода в Україні на різдвяно-новорічні свята буде такою ж, як і торік – без великих морозів, малосніжна, здебільшого тепла, з дощами, повідомив народний синоптик Станіслав Щедрін.

Традиційно новорічні свята багаті на вихідні, але цього року все інакше. Через російську агресію їх скасували.

Зараз ви читаєте новину «Потрібні кожному українцю: добірка корисних подарунків на Новий рік 2023». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути