четвер, 10 липня 2008 18:20

Нащадок Розумовських передасть родинні речі до Батурина

5 липня на Чернігівщині побував громадянин Австрії Григір Розумовський — прямий нащадок останнього гетьмана Лівобережної України Кирила Розумовського. Граф відвідав колишню гетьманську столицю — селище Батурин у Бахмацькому районі, райцентр Козелець та сусіднє село Лемеші. Супроводжував гостя губернатор Чернігівщини Володимир Хоменко.

Григір Розумовський був уражений темпами реконструкції гетьманського палацу в Батурині. Востаннє граф приїздив сюди 2005-го. Григір пообіцяв передати речі із сімейного архіву у відбудований палац Розумовських.

— Розумовського ми чекали зранку, а приїхав він о п"ятій вечора, — каже благочинний отець Козелецького району Михаїл Терещенко, 54 роки. — У нижньому храмі собору Різдва Пресвятої Богородиці чоловік помолився біля могили своєї прапрапрабабусі Наталки Дем"янівни Розум (Розумовської. — "ГПУ") — матері Олексія та Кирила Розумовських. Потім піднялися у верхній храм — там милувалися іконостасом та архітектурою храму. На згадку гостю подарував буклети з видами собору та іконки. Григір ще спитав, чи посвячені вони. Чоловік він православний. А жінка його — католичка. Живуть у Відні.

Зараз ви читаєте новину «Нащадок Розумовських передасть родинні речі до Батурина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути