середа, 24 лютого 2016 20:01

Порошенко звільнив київського суддю, яка кидала в СІЗО майданівців

Порошенко звільнив київського суддю, яка кидала в СІЗО майданівців

Президент Петро Порошенко звільнив суддю Голосіївського районного суду Києва Ларису Калиниченко за порушення присяги. За скоєння злочину також звільнено суддю Дрогобицького міськрайонного суду Андрія Гайдука.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів встановила, що Калініченко під час Революції Гідності грубо порушила вимоги процесуального законодавства, продемонструвавши необ'єктивне та упереджене розгляд справ.

Тоді вона визначала запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів активістам революції, а також автомайданівцям.

Суддю Гайдука звільнено через скоєння злочинів. Зокрема, йдеться про винесення неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови. А також службове підроблення офіційних документів.

Раніше повідомлялося, що Вишгородський райсуд міста Києва розгляне справу проти скандального судді Печерського суду Сергія Вовка.

17 лютого Порошенко звільнив суддю Дніпровського районного суду міста Києва Владиславу Гудим за порушення присяги під час подій Революції Гідності.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко звільнив київського суддю, яка кидала в СІЗО майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути