субота, 24 серпня 2019 14:20

Порошенко вшанував пам'ять військовослужбовців, які загинули внаслідок російської агресії

Порошенко вшанував пам'ять військовослужбовців, які загинули внаслідок російської агресії
Петро Порошенко взяв участь у церемонії вшанування загиблих захисників України. Фото: eurosolidarity

П'ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко взяв участь у церемонії вшанування загиблих внаслідок російської агресії військовослужбовців ЗСУ.

У церемонії також взяли участь голова Верховної Ради Андрій Парубій, кандидати в депутати від партії "Європейська солідарність", ветерани та представники громадськості. Про це повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

Петро Порошенко разом із дружиною Мариною поклали квіти до Меморіального дзвону.

"Щоразу, коли лунає Дзвін пам'яті, згадую імена загиблих, ще глибше відчуваю, яка дорога ціна незалежності. Сьогодні дзвін битиме 15 разів – саме стільки українських воїнів цього дня поклали життя заради нашої з вами свободи. А мовчить він – лише близько 30 днів на рік. У Книзі пам'яті в Міноборони – тисячі імен. У тому числі заради їхньої пам'яті ми продовжуємо боротися за Україну", – зазначив Петро Порошенко.

"Ми вдячні та низько вклоняємося нашим героям, які поклали життя за незалежність України, вдячні матерям, які виховали таких героїв. Я впевнена, що завдяки таким патріотам Україна переможе і відстоїть своє право на незалежність і світле прогресивне майбутнє", – сказала Марина Порошенко.

Під час урочистих заходів у Міністерстві оборони Петро Порошенко привітав всіх українців з Днем Незалежності.

"Українці – це нація, для якої питання свободи та незалежності, суверенітету власної держави і волі нашого народу понад усе.

Сьогодні я вітаю українців з Днем Незалежності, згадуючи тих, хто віддав життя за те, щоб ми мали свою державу, мали свободу. Ми віддали шану і повагу тим хлопцям, які віддали життя за нашу землю.

Бажаю Україні миру на умовах перемоги, коли буде звільнено останній клаптик української землі. Ніхто не прагне миру більше, ніж українці", - сказав він.

Також Порошенко зустрівся із військовими, які захищали Україну на Донбасі.

"Для мене дуже важливо розділити цей святковий день із тими, хто захищає нашу незалежність. Разом із військовими та їхніми родинами ми згадали тих, хто віддав життя за Україну, та сфотографувалися на пам'ять. Неймовірно тепла зустріч, яка гріє моє серце", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко вшанував пам'ять військовослужбовців, які загинули внаслідок російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути