субота, 22 грудня 2018 15:55

Порошенко підписав закон, який змушує російську церкву змінити назву

Порошенко підписав закон, який змушує російську церкву змінити назву
Президент підписав закон, який прийняла Рада. Фото: LIGA.net

Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким передбачається перейменування ''Української православної церкви Московського патріархату'' на Російську православну церкву в Україні.

"Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати. Чи то до новоствореної автокефальної Православної Церкви України, чи то до тієї церкви, яка наполягає на збереженні свого зв'язку і залежності від РПЦ", - заявив Порошенко, повідомили у прес-службі глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді через РПЦ побилися нардепи

Зміни до закону дотримуються принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, жодного обмеження конституційних прав громадян не буде.

"Вибір легше робити, коли всі речі названо своїми іменами, коли є достатньо відомостей для того, щоб його добровільно ухвалити. Реалізація закону дасть громадянам усю повноту інформації", - резюмував він.

15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники 3 православних церков України ухвалили рішення про утворення Православної церкви в Україні та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія.

20 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон, який змушує російську церкву змінити назву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути