Ексклюзиви
середа, 16 грудня 2015 22:59

Порошенко надасть у Брюсселі докази порушення Мінських угод РФ

Порошенко надасть у Брюсселі докази порушення Мінських угод РФ
Фото: www.bbc.com

Ситуація на Донбасі та повне виконання Мінських угод будуть у центрі обговорення під час міні-саміту Україна-ЄС у Брюсселі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на початку свого візиту до штаб-квартири європейських інституцій, повідомляє прес-служба глави держави.

За його словам, Україна високо цінує незмінну солідарність і єдність Європейського Союзу у підтримці її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності.

"Під час спільної заяви для представників ЗМІ з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером глава Української держави наголосив на особливій важливості такої єдності з боку ЄС в часи російської агресії проти України. Глава держави зазначив, що ситуація на Донбасі і в окупованому Криму буде у центрі обговорення під час зустрічі", - йдеться у повідомленні.

"Я вважаю, що ми повинні дотримуватися розуміння того, що тривалість обмежувальних заходів щодо Росії прямо пов'язана з повною реалізацією Мінських домовленостей", - заявив Порошенко.

Глава держави повідомив, що з метою сприяння складній дискусії серед країн-членів ЄС привіз із собою ряд додаткових доказів безперервного недотримання Росією Мінських угод, а саме порушення територіальної цілісності, поставки військ, зброї і багато інших доказів.

Порошенко також відзначив, що має деякі ідеї про шляхи підвищення участі ЄС у мирному врегулюванні і буде радий обговорити їх з керівництвом ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко надасть у Брюсселі докази порушення Мінських угод РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути