субота, 23 березня 2019 11:42

Порошенко допускає, що тарифи на газ не зростуть

Порошенко допускає, що тарифи на газ не зростуть
Президент запевнив, що не бажає робити популістських заяв і відповідає за реальні і конкретні справи. Фото:storage1.censor.net

В поточній ситуації на газових ринках є можливість не підвищувати вартість газу.

Про це заявив президент Петро Порошенко в ефірі телеканалу "Україна".

"Поточна ситуація на ринку дає можливість стверджувати: зараз з'явилася ця аргументація, що буде можливість у травні ціну на газ не підвищувати", - повідомив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завищені норми споживання та незаконні донарахування: як правильно платити за газ

Такі висновки гарант зробив з інформації уряду і "Нафтогазу".

"На сьогодні змінилася оптова ціна на газових ринках. Було відповідне повідомлення і українського уряду, це зробив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, і повідомлення НАК "Нафтогаз", що ситуація дозволяє не підвищувати тарифи. І я буду твердо відстоювати позицію, що сьогоднішня цінова ситуація, прибутковість НАК "Нафтогаз" і підвищення ефективності - наслідок меншого споживання газу…" - підкреслив Президент.

За умовами контракту від 2009 року, Україна була зобов'язана платити за 42 млрд кубометрів газу незалежно від того, чи використала цей обсяг, чи ні. Водночас у 2017 році країна спожила лише 14 млрд кубометрів, а в 2018 році - 10,5 млрд.

"Якщо нашу програму збільшення енергоефективності, нашу програму енергозбереження, нашу програму збільшення вітчизняного видобутку буде продовжено, то, починаючи з 2023 року, Україна буде енергетично незалежною. Ми перестанемо купувати імпортний газ", - зазначив він.

Президент запевнив, що не бажає робити популістських заяв і відповідає за реальні і конкретні справи.

"У нас є країна у світі, яка знизила ціну на газ у чотири і в шість разів. І на пальне також. Назва цієї країни – Венесуела. Зробив це президент Чавес, зараз продовжив його справу президент Мадуро. Це призвело до тотального зубожіння людей. Людям нічого їсти. Зупинилися всі підприємства. Сьогодні, фактично, це є класичний приклад результату популізму і пустих обіцянок, які роблять політики", - зазначив він.

Київгаз опублікував тарифи на газ для побутових споживачів за лютий 2019 року.Тарифи були оприлюднені для всіх домогосподарств - і з лічильниками і без приладів обліку газу, а також для тих споживачів, які не підключені до централізованої подачі опалення і гарячої води.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко допускає, що тарифи на газ не зростуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути