пʼятниця, 21 квітня 2017 19:35

"Вражаюча фантазія" - як перевозять наркотики через кордон
5

Як контрабандисти ховають наркотики.
Фото: Facebook.
Як контрабандисти ховають наркотики.
Як контрабандисти ховають наркотики.
Як контрабандисти ховають наркотики.
Як контрабандисти ховають наркотики.

Контрабандисти намагаються провести через кордон наркотики у цукерках, косметиці, дитячих іграшках і картинах.

Про незвичні схованки для наркотиків і психотропних речовин розповів у своєму Facecook в. о. начальника Київської міської митниці Сергій Тупальський.

За його словами, за 2016-й – першу половину 2017-го митники виявили 533 випадки намагання перевезти через кордон наркотики.

"Фантазія контрабандистів, які намагаються провести через кордон наркотики, вражає. Ховають пакунки в цукерки, косметику, дитячі іграшки, декоративні дошки і конструктори. За 1,5 року київська митниця не дала провести через кордон 24 кілограми наркотиків у порошку, майже 30 тисяч у таблетках та 77 аркушів А4, просочених кокаїном", – заявив Тупальський.

Він також додав, що у грошовому еквіваленті, за цей час митники знайшли наркотиків на більш ніж 2 млн дол.

"Якщо виміряти це у грошовому еквіваленті, який би могли виручити продавці на чорному ринку – то це 299 тисяч доларів за таблетки і 1,65 мільйона доларів за порошковий наркотик. Сьогодні митниця працює злагоджено і знаходить наркотики навіть у "найнадійніших" схованках. Завдяки нашим працівникам ми перекрили 17 каналів контрабанди", – зазначив Тупальський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили надприбутковий канал контрабанди алкоголю

За даними митника, іноді наркотики намагаються сховати у баночках із косметикою. Нещодавно з України до Росії громадянин відправляв 6 баночок з кремами. У підсумку виявили, що окрім крему, кожна містила пакуночок з психотропною речовиною метамфетамін. Загалом – 355 гр.

Іще одне незвичне місце – цукерки. У банці із цукерками митники виявили 84 таблетки з клоназепамом. Ці солодощі надійшли в посилці з Дубая (ОАЕ). Тупальський зазначає, що на його пам'яті це перший випадок пересилки наркотиків з Дубая.

Знайти наркотики митникам також вдавалося у колоді карт, 3 кг марихуани – у декоративних коробках. Всередині іграшкового ведмедика митники виявили 35 ампул із сильнодіючою речовиною. Такий "подарунок" прямував з України до Польщі.

Наркотики в іграшках – не поодинокі випадки, додає Тупальський. Митникам вдалось знайти кокаїн та психотропну речовину МДМА в пластикових деталях конструктора, який прилетів із Нідерландів.

Тупальський додає, що частіше за усе через кордон намагаються провести канабіс та його штучні похідні, героїн та кокаїн. З 2016-го вилучили 70 різних видів наркотичних сполук.

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі вилучили на польсько-українському кордоні артилерійську гармату. Затримали осіб, які намагалися ввезти її в Польщу. Артилерійська система, яку встановлюють на військових кораблях, призначена для збиття повітряних цілей, зокрема керованих ракет, літаків, вертольотів і невеликих надводних цілей.

Зараз ви читаєте новину «"Вражаюча фантазія" - як перевозять наркотики через кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути