Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 11:21

Попов ліквідовує ще одну контору Черновецького

Попов ліквідовує ще одну контору Черновецького

Глава Київської міської держадміністрації Олександр Попов підписав розпорядження про ліквідацію територіальних медичних об'єднань (ТМО). Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу столичної мерії.

Відповідно до документа, створені комісії з ліквідації ТМО "Лівобережна", "Либідська" і "Старокиївська".

"ТМО були створені як адміністративні структури і, фактично, були посередниками між Головним управлінням охорони здоров'я КМДА і лікувально-профілактичними установами", - йдеться у повідомленні.

За даними мерії, профільна комісія Київради і Головне управління охорони здоров'я провели численні перевірки, які не підтвердили ефективність існування ТМО.

Необхідність цього рішення також була викликана змінами, які сталися у системі управління міста щодо повноважень райдержадміністрації у Києві, наголосили у КМДА.

Після ліквідації ТМО міські поліклініки будуть підлеглі райдержадміністраціям, у структурі яких є управління або відділи охорони здоров'я.

Враховуючи те, що ТМО є бюджетними установами, заснованими на комунальній власності територіальної громади Києва, їхня ліквідація дасть змогу зекономити майже 7 млн. грн. у рік. Ці гроші будуть спрямовані у фонд оплати праці у лікарнях, що дасть змогу доукомплектувати їхнім персоналом, зазначили у мерії.

Крім того, ліквідація ТМО дасть змогу привести мережу установ охорони здоров'я у відповідність до чинного законодавства України і налагодити співпрацю між медичними установами і райдержадміністрацією, районними держустановами, неурядовими і громадськими організаціями, заявили у КМДА.

Нагадаємо, ТМО були створені рішенням Київради у травні 2007 року.

28 жовтня депутати міськради проголосували за ліквідацію трьох київських ТМО.

Зараз ви читаєте новину «Попов ліквідовує ще одну контору Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути