вівторок, 06 жовтня 2020 16:10

"Попереднє керівництво Укроборонпрому не могло впроваджувати реформи" - експерт

"Попереднє керівництво Укроборонпрому не могло впроваджувати реформи" - експерт
Сергій Згурець: важливо, як новий очільник буде впроваджувати обрану та вже затверджену стратегію реформування. Фото: reuters

Минулий рік був досить невдалим для Укроборонпрому. Керівництво концерну більше опікувалось вітринними змінами, ніж реально впроваджувало реформи.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить воєнний експерт Сергій Згурець.

"Сподіваюсь, що призначення нового виконуючого обов'язки генерального директора потягне за собою й інші кадрові зміни. Наприклад, перегляд складу Наглядової ради. Адже зараз мова йде про ліквідацію концерну як такого та повне реформування його структури. Минуле керівництво не могло реалізувати цю політику", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не зможе повернути території дипломатично, маємо воювати, як Азербайджан

Зараз щось сказати про нового очільника Укроборонпрому важко. Треба слідкувати за його діями, каже Сергій Згурець.

"Як він впроваджуватиме обрану та вже затверджену стратегію реформування. А саме створення автономних профільних корпорацій, кластерів, які будуть забезпечувати потреби Збройних сил України в озброєнні та техніці. Адже раніше очільники Укроборонпрому часто керували концерном, не враховуючи реальні запити ЗСУ.
Також дуже важливо створити самі по собі умови для розвитку оборонної промисловості у державі", - додає експерт.

Президент Володимир Зеленський призначив Ігоря Фоменка виконуючим обов'язки генерального директора Укроборонпрому. Відповідний указ глава держави підписав у вівторок. Попереднім указом - звільнив Айвараса Абромавичуса з посади генерального директора концерну.

У листопаді 2019 року Фоменко обійняв посаду заступника гендиректора з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки Укроборонпрому.
До того Фоменко працював на Луганському акумуляторному заводі, Луганському станкобудівному заводі (Луганський патронний завод після реорганізації), займав керівні посади у Холдинговій компанії АвтоКрАЗ Костянтина Жеваго, Corum Group Ріната Ахметова та ICDI Group.
Фоменко отримав ступінь MBA у німецькому Institute of International Business Relations, а також пройшов курси Executive Education в Harvard Business School та INSEAD.
Згідно з декларацією, новий в.о. гендиректора Укроборонпрому володіє квартирою площею 51,3 кв. м та двома земельними ділянками у Київській області. Ще однією ділянкою та квартирою володіють дружина та падчерка Фоменка. Також з декларації відомо, що сім'я зводить будинок площею 445 кв. м у Горбовичах Київської області. Новопризначений в.о. голови Укроборонпрому володіє 20% в ТОВ Науково-виробниче підприємство "Мостовий центр", яке займається роботами у сфері інжинірингу, геології та геодезії й надає послуги технічного консультування в цих сферах.

Зараз ви читаєте новину «"Попереднє керівництво Укроборонпрому не могло впроваджувати реформи" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути