Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 15:53

Попередня експертиза довела, що останки знайдені під Єкатеринбургом належать дітям Миколи II

Останки, які літом знайшли на старій Коптяковській дорозі під Єкатеринбургом, все-таки належать дітям останнього російського царя Миколи II. Такі результати попередньої генетичної експертизи, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на начальника Свердловського обласного бюро судово-медичної експертизи Миколу Неволіна.

Остаточні висновки генетичної експертизи планують обнародувати в квітні-травні.

Поки ж результати нинішнього етапу досліджень говорять про те, що знайдені фрагменти - це кістки як мінімум двох скелетів - хлопчика 12-14 років та дівчини 16-18 років. До висновків про те, що це цілком можуть бути діти з сім"ї Романових, експерти приходили і раніше.

Нагадаємо, в 1991 році на тому ж місці були знайдені останки дев"яти членів сім"ї Миколи II, які згодом були ідентифіковані і поховані в Петропавловській фортеці Санкт-Петербургу.

Раніше глава Російського імператорського дому велика княгиня Марія Володимирівна заявила, що сподівається на отримання останків царської сім"ї, але її позиція з питання про їхню достовірність повністю залежатиме від позиції Російської православної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Попередня експертиза довела, що останки знайдені під Єкатеринбургом належать дітям Миколи II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути