середа, 24 жовтня 2007 15:48

Померла співачка Катя Огоньок (ФОТО)

Виконавець російського шансона Катя Огоньок померла в середу вранці на 31-му році життя, після тривалої хвороби, повідомив програмний директор радіо "Шансон" Артур Васін.

"Сьогодні рано вранці вона померла в одній з московських лікарень в реанімації. Вона лежала в лікарні якийсь час, і вже думали, що все пішло на поправку, але, як бачите, помилилися. Наскільки я знаю, у неї давно були якісь болячки, з яких, на жаль, вона не змогла вибратися. Цього року ми святкували її тридцятиліття, і, звичайно, ніхто не міг подумати, як все обернеться", - розповів він.

Зі свого боку, генеральний продюсер компанії "Союз Продакшн" Вячеслав Кліменков, разом з яким Огоньок записала свої перші альбоми "Біла тайга" і "Біла тайга 2", вважає, що "її хвороба і смерть така несподівана - це дивна і незрозуміла ситуація, які трапляються в цьому житті".

У кар"єрі співачки, за її власними розповідями, їй допоміг її батько, який відвіз плівку, записану юною Катею Огоньок (тоді ще - Кристиною Пожарською) до Москви, і показав її продюсерам компанії "Союз-продакшн".

"Ми створили це ім"я і цей образ. Катя Огоньок - це сценічний псевдонім, який перетворився на життя десять років тому, коли нею було двадцять. Народ її полюбив в тому жанрі, який зараз прийнято називати шансоном. Цей образ відповідав тому, що ми написали. Спочатку ми написали пісні, а після під нього знайшли ім"я "Огоньок". Це ж як в кіно: вона зіграла роль, яка стала її суттю", - згадує Кліменков.

"Вона забула про свого сьогодення імені і прізвища і стала Катею Огоньок. Навіть паспорт поміняла. Легенда перетворилася на життя - таке буває украй рідко, але буває", - додає він.

Катя Огоньок народилася в селищі міського типу Джубге в Краснодарському краю, і вже в дитинстві почала співати в шкільних ансамблях, на танцях і в місцевих поп-группах, повідомляє РІА Новини.

Біографія:

Розповідає Катя Огоньок:

"Народилася я в Джубге - селищі міського типу в Краснодарському краю. Це курортне і цілком цивільне містечко на Чорному морі. Була запальним енергійним дівчам, вчилася не тільки в загальноосвітній, але ще і в музичній, балетній школах. Естрадні шлягери почала співати в шістнадцять років - в шкільних ансамблях, на танцях, у поп-группах. Так продовжувалося декілька років, а потім трапилася біда.

Якщо чесно, я не хотіла б про це в деталях розповідати. Важко згадувати. Я була засуджена за статтею 211-ою, частина друга (потім мені змінили її на частину третю). В принципі нічого страшного не немає в цій статті, просто трапилася неприємна історія, пов"язана з машиною. Загалом, ненавмисна ситуація. Провела в місцях віддалених два з невеликим роки. Потрапила під амністію - УДО, скоріше навіть не за зразкову поведінку, а за хороший спів. (Посміхається.) Там же є клуб, самодіяльність. Апаратура, звичайно, на шкільному рівні, але все таки...

Там записала на касетний магнітофон якісь пісні, в основному - естрадні шлягери, і передала своїм батькам. Мій тато відвіз цю плівку до Москви, показав продюсерам з "Союз-продакшн". Вони зацікавилися мною і приїхали на зону з професійною портостудією, де ми, отримавши дозвіл, протягом двох тижнів записували альбом "Біла тайга". Я виконала пісні Слави Клименкова, московського автора, написані спеціально для мене. До виходу на волю залишалися чотири місяці.

Спасибі всім, хто в мене повірив, але більше всього я вдячна моєму батьку. Він дуже діяльна людина, хотів допомогти дочці, що потрапила в біду, і знайшов ось таку оригінальну форму підтримки.

Мої продюсери не відразу підібрали мені репертуар, але, оцінивши мій хрипкий тембр (я ж не підроблюю - в житті говорю так само!), зрозуміли, що попса тут не пройде, та і тих, хто співає "тру-ля-ля", без мене вистачає."

Зараз ви читаєте новину «Померла співачка Катя Огоньок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути