середа, 09 квітня 2008 10:56

Померла "Королева бензоколонки" Надія Румянцева

 

На 78 році життя в Москві померла народна артистка Росії Надія Румянцева.

Нагадаємо, 4 квітня Надію Румянцеву в критичному стані доставили в одну із московських клінік. 77-річна актриса скаржилася на сильні головні болі, від яких періодично втрачала свідомість. Самопочуття Румянцевої погіршало настільки, що вона не могла самостійно пересуватися.

Для лікування іменитої пацієнтки лікарі застосовували новітні методики, проте ці заходи не змогли врятувати актрису. За словами лікаря клініки, де проходила лікування Румянцева, за час хвороби актриса сильно схудла. Від хворої дружини ні на хвилину не відходив її чоловік, 79-річний Віллі Вартанович Хштоян.

Надія Василівна Румянцева народилася в 1930 році, в селі Потапово Смоленської області. Після школи вступила до державного інституту театрального мистецтва ім. Луначарського. Потім - Всесоюзний державний інститут кінематографії. Невеликий зріст актриси відразу визначило амплуа - "травесті". З 1948 по 1950 вона - член трупи Центрального Дитячого театру. У ті ж роки вона знялася у фільмах "Назустріч життю" і "Альоша Птіцин виробляє характер".

Але талант актриси виявився набагато ширшим за це амплуа. Її дивовижна чарівність, почуття гумору і неповторна щирість подарували улюблених героїнь багатьом шанувальникам вітчизняного кінематографа. А після кінофільму "Королева бензоколонки" всі маленькі кирпоносі дівчата дізналося, що і вони можуть стати кінозірками.

У 1955 році Надія Румянцева поступила на службу в Театр-студію кіноактора. Через шість років вона знялася у фільмі, який приніс їй величезний успіх. Чулюкінські "Дівчатка" викликали не менший фурор, ніж колись александрівські "Веселі хлоп"ята". Образ Тосі Кисліциної став візитною карткою актриси. Як згадувала актриса Люсьєна Овчинникова, Румянцева так могла розсмішити, що всі, хто з нею працював, називали її "Чарлі Чаплін в спідниці".

Сама Надія Василівна говорила, що не було б у неї таких акторських успіхів, коли б не справжнє жіноче щастя. Впродовж довгих років шлюбу щодня вона чула від чоловіка, що він в неї закоханий. Як любила повторювати знаменита актриса, і просто щаслива жінка - "Це добре".

Після "Дівчат" були ще багато фільмів - всього 24 стрічки. Вдало склалася і кар"єра на телебаченні. Кожен недільний ранок телевізійний "Будильник", ведучою якого була Надія Василівна, будив тисячі радянських хлопчиків і дівчаток. Всім відомі мультиплікаційні фільми, де звучить голос актриси: "38 папуг", "Привіт мавпі", "Бабуся удава" і багато інших, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Померла "Королева бензоколонки" Надія Румянцева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути