Ексклюзиви
понеділок, 07 липня 2008 08:15

Померла Нонна Мордюкова

 
У Москві на 83-му році життя померла народна артистка СРСР Нонна Мордюкова. Про це повідомила сестра актриси НаталіяВікторівна Мордюкова.

"Це сталося вчора о 10 годині вечора в московській лікарні, - сказала вона. - За декілька годин до цього ми з нею розмовляли по телефону, вона сказала, що відчуває себе добре. Сьогодні вранці я поїду в лікарню, після чого ми почнемо вирішувати, де відбудуться похорони Нонни".

Сестра актриси нагадала, що Нонна Вікторівна страждала чималою кількістю захворювань, найсерйознішою з яких був діабет. "Вона дуже мучилася, але до останнього своєї миті продовжувала репетирувати, придумувала собі ролі і мріяла, як би вона могла ще зіграти. Вона просто жила кінематографом", - сказала Наталія Вікторівна.

Востаннє актриса з"явилася на публіці три роки тому - в московському Будинку кіно вона відзначала своє 80-річчя. Такого аншлагу цей зал, напевно, не бачив ніколи: публіка сиділа на сходинках, стояла в проході. І хоча вже тоді Нонна Вікторівна відчувала себе не досить добре, вона майже три години провела на сцені.

"Я благоговію перед видатним талантом цієї російської актриси", - зізналася на тому вечорі актриса Тетяна Конюхова. А Євгеній Міронов, який зіграв сина Мордюкової у фільмі "Мама", вибачився у неї за те, що рідко їй дзвонить. "Вона не тільки велика актриса, але і велика людина", - сказав артист.

У березні цього року Мордюкова потрапила до Центральної клінічної лікарні, де пробула близько місяця через ускладнення, пов"язане з перенесеним більше року тому інсультом. Спочатку лежала в звичайній палаті, а потім її перевели в елітну - за лікування заплатив Микита Міхалков.

Після підтримуючих процедур вона відчула себе краще, була виписана додому.

Проте з кінця травня актриса знову потрапила в ЦКБ, але буквально днями її перевели в реанімацію - у неї різко погіршало здоров"я, сильно піднявся тиск. Медики говорили, що це через погану погоду, і зробили серію уколів і крапельниць. В останні хвилини життя поряд з артисткою була доглядальниця. Єдина близька людина, яка залишалася у Мордюкової, - її сестра Наталія - вже не могла доглядати за актрисою через свій вік і самопочуття, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Померла Нонна Мордюкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути