четвер, 06 вересня 2007 12:31

Помер відомий драматург і режисер Олексій Казанцев (ФОТО)

 
У Болгарії помер відомий драматург і режисер Олексій Казанцев, повідомив офіційний сайт Центру драматургії і режисури, художнім керівником якого він був, передає РИА "Новости".

 

  Олексій Казанцев народився 11 грудня 1945 року в Москві. Після закінчення школи вчився на філологічному факультеті МДУ, потім закінчив Драматичну студію при Центральному дитячому театрі. Грав на сцені ЦДТ. Тоді ж почав займатися режисурою. Казанцев вчився режисурі в Ленінградському державному інституті театральної майстерності на курсі Георгія Товстоногова. Потім закінчив режисерське відділення Школи-студії при МХАТ, курс Олега Єфремова. Свою режисерську кар"єру Казанцев починав в Ризькому театрі російської драми, де поставив спектаклі "Сунична поляна" за Бергманом, "Гніздо глухаря" Розова. У Московському театрі ім. Моссовета він ставив п"єсу Коковкіна про Льва Товстого "Якщо буду живий". Широко відомим драматург став у 1976 році після постановки п"єси "Старий будинок" у Новому драматичному театрі в Москві. З цього ж часу він стає учасником драматургічної студії Арбузова. З постановки п"єси Казанцева "З весною я повернуся до тебе" режисера Фокіна в 1979 році почав своє життя театр Табакова, що був тоді курсом ДІТМу. П"єса "І порветься срібний шнур" була поставлена в театрі ім. Маяковського режисером Лазаревим в 1982 році. Для постановки в інших театрах країни вона була заборонена. З кінця 1970-х років протягом багатьох років п"єси Казанцева піддавалися цензурним гонінням і були заборонені для постановки за кордоном. У 1993 році Казанцев заснував спільно з Михайлом Рощіним журнал "Драматург". За короткий час він став найавторитетнішим виданням з сучасної російської драматургії як у Росії, так і за кордоном.

 


Зараз ви читаєте новину «Помер відомий драматург і режисер Олексій Казанцев (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути