четвер, 03 січня 2008 10:06

Помер Олександр Абдулов

Помер Олександр Абдулов

В четвер, 3 січня, стало відомо про смерть відомого актора, заступника директора театру Ленком Олександра Абдулова. Йому було 54 роки.

Про кончину Абдулова повідомив заступник директора театру Ленком Сергій Вольтер.

"Він помер... Я зараз їду в театр", - сказав Вольтер.

Абдулов планував повернутися на сцену в лютому 2008 року

Раніше лікарі виявили у Олександра Абдулова рак легенів в четвертій стадії - захворювання, яке вважається невиліковним.

Проте сучасна медицина може стабілізувати і навіть добитися регресії захворювання на цій стадії. Абдулов проходив лікування в одній з ізраїльських клінік.

Останнім часом Абдулов жив з дружиною і дочкою на дачі під Москвою. За словами колег актора, він планував повернутися на сцену в лютому 2008 року - зіграти Кочкарьова в спектаклі "Одруження" постановки Марка Захарова, передає РІА Новости.

Олександр Абдулов народився 29 травня 1953 року в театральній сім"ї. У 1975 році закінчив ГИТИС (курс Раєвського) і був прийнятий в трупу театру Ленком.

Серед найвідоміших театральних робіт Абдулова - ролі лейтенанта Плужникова в спектаклі за повістю "В списках не значився", Хоакіна в рок-опері "Зірка і смерть Хоакіна Мурьєтти".

Широку популярність Абдулову принесли також його роботи в кіно: "Звичайне диво" (1978), "Той самий Мюнхгаузен" (1979), "Дім, який побудував Свіфт" (1983), "Формула кохання" (1984), "Вбити дракона" (1988).

За свої роботи в театрі і кіно Олександр Абдулов був неодноразово удостоєний різних нагород і звань. У 1986 році він став заслуженим артистом РРФСР, а в 1991 році - народним артистом Росії.

Зараз ви читаєте новину «Помер Олександр Абдулов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути