пʼятниця, 29 січня 2010 10:59

Помер класик світової літератури Джером Девід Селінджер

Помер класик світової літератури Джером Девід Селінджер

Класик американської літератури, автор новели "Над прірвою у житі", помер в середу у власному будинку в місті Корніш (штат Нью-Гемпшир) у віці 91 року, повідомляє The Washinghton Post.

Про смерть письменника повідомив його син. Інформація також була підтверджена його літературним агентом. За попередніми даними, смерть класика настала з природних причин. Відомо також, що минулого року він зламав стегно.

Селінджер найбільш відомий як автор роману "Над прірвою у житі", що побачив світ 1951 року. Твір зустрів одностайне схвалення критикыв і досі залишаэться популярним серед молоді, що знаходить у поглядах і поведінці головного героя твору, Голдена Колфідда, близький відгомін власних настроїв.

Попри свою популярність, впродовж тривалого часу книга була заборонена в декількох країнах і штатах США за депресивність і вживання лайливої лексики.

Після того, як роман "Над прірвою в житі" завоював популярність, Селінджер почав вести життя відлюдника, відмовляючись давати інтерв"ю. Після 1965 року припинив друкуватися, пишучи тільки для себе. Письменник заборонив перевидання своїх ранніх творів.

В останні роки життя він практично ніяк не спілкувався із зовнішнім світом, живучи за високою огорожею в особняку в містечку Корніш, штат Нью-Гемпшир, і займаючись різноманітними духовними практиками (буддизмом, індуїзмом, йогою, макробіотикою, діанетикою) і нетрадиційною медициною.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Помер класик світової літератури Джером Девід Селінджер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути