неділя, 10 січня 2010 10:33

Помер автор "Їжачка в тумані" та "Левенятка і Черепахи"

Помер автор "Їжачка в тумані" та "Левенятка і Черепахи"
Помер письменник-казкар і поет Сергій Козлов, повідомляє радіостанція "Ехо Москви" з посиланням на дитячого письменника Юрія Кушака

"Людина і письменник складали в Сергієві Козлові одне ціле: навряд чи він би був тією прекрасною людиною, якщо б він не був письменником, і навряд чи б він був би справжнім письменником, не будь він таким ніжним, зворушливим, розумним і тим, хто любить життя людиною ", - сказав Кушак, який був знайомий з Козловим з юнацьких років. 

Козлову було 70 років. Нещодавно він став лауреатом премії імені Чуковського. Його найбільш відомі твори - книга і сценарій до однойменного мультфільму "Їжачок у тумані", книги про їжачка і ведмежатка, історії про Левенятка і Черепаху. 

"Коли нам було трохи більше за 20 років, тоді вперше Сергій Козлов приніс в" Літературну Росію ", де я працював, свої перші казки. Я їх показав Леву Абрамовичу Кассілю та Сергію Володимировичу Михалкову, які були вражені талантом цього письменника", - розповів Кушак . 

Кушак також відзначив, що "доля Сергія Козлова склалася складно, тому що в той час вийшов такий указ комітету по пресі про те, що дитячі письменники повинні писати про дітей, а не про всяку звірину". 

"Вони не розуміли, що в кожній тваринці, в кожному цьому милому характері їжачка або черепахи, там і була справжня людяність, там і була підказка дитинству бути добрими, люблячими, бути разом", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Помер автор "Їжачка в тумані" та "Левенятка і Черепахи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути