понеділок, 16 грудня 2013 23:51

Поляки передали ковдри і спальники на Євромайдан

Тернополяни передають на київський Євромайдан їжу та теплі речі. Зокрема, шкарпетки із добрими побажаннями та словами підбадьорення. Таким чином намагаються зігріти мітингувальників у столиці та підтримати їх морально.

Але теплі речі на Євромайдан до Києва збирають і везуть уже не тільки з Тернополя, а й навіть із закордону. Так, гуманітарну допомогу майдану передало польське місто-побратим Тернополя Хожув.

Як повідомили у прес-службі Тернопільської мерії, збір речей проводила громадська організація "Вісла", яка активно співпрацює з громадськими організаціями Тернополя.  У Тернопіль допомогу привіз заступник міського голови Іван Хімейчук.

"Поляки болісно сприймають останні події, які відбуваються в Україні. Вони щиро вболівають за українців та всіляко допомагають нам. Гуманітарна допомога, яку передали поляки, включає теплі речі, ковдри, спальні мішки, сумки, гарячі напої. Речі приносили  небайдужі люди, а мерія Хожува забезпечила транспортування гуманітарної допомоги", - зауважив Іван Хімейчук.

Молодіжний мер Тернополя Любомир Шимків у коментарі Gazeta.ua зазначив, що така ініціатива поляків стала несподіванкою.

"Це була повністю ініціатива поляків. Несподівано, але приємно, що наші сусіди так відреагували, захотіли допомогти українцям. Нам передали цілий бус із речами. Наскільки я знаю, там було 20 спальників. Що ж до інших речей, то ми їх не перераховували, просто відправили все на Київ", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Поляки передали ковдри і спальники на Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути