Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 16:34

Полтавських котоїдів посадили на 4 місяці

Київський районний суд Полтави 18 червня присудив 51-літнього раніше судимого Миколу Пеньковського і його дружину до 4 місяців позбавлення волі за звинуваченням у масових убивствах домашніх і бездомних котів протягом декількох років з подальшим продажем їхнього м"яса на ринках Полтави.

Про це повідомив представник відділу зі зв"язків із громадськість Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області.

"Котоїди" стверджують, що самі з"їли 15 котів", - сказав представник.

З його слів, слідство встановило, що в основному чоловік і жінка вбивали кішок на вулиці Ватутіна у Полтаві.

"Їх звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами. Відповідно до статті 299 Кримінального кодексу, покарання за цей злочин передбачає до шести місяців позбавлення волі" - сказав представник.

З його слів, чоловіка та жінку затримали ще у грудні 2007 року, оскільки численні свідки стверджували, що чоловік і дружина ловили і їли місцевих котів, а також продавали їхнє м"ясо під видом тушок кролів у торговельні точки міста із продажу пиріжків, пельменів і млинців.

Однак під час розслідування інформація про наявність м"яса кішок у підприємців не підтвердилася.

"Тому Пеньковським інкримінували тільки жорстоке поводження з тваринами" - сказав представник.

Раніше міліція перекваліфікувала справу про масове вбивство кішок і продаж їхніх тушок на ринках Полтави у хуліганство з особливим цинізмом, однак потім знову перекваліфікувала справу у жорстоке поводження з тваринами.

Як повідомлялося, у грудні 2007 міліція порушила кримінальну справу стосовно 2 жителів Полтави, яких звинувачували у масових убивствах домашніх і бездомних тварин і подальшому продажі їхнього м"яса на ринках Полтави.

За місцем проживання затриманих міліція знайшла докази кількаразового вживання м"яса кішок - кістки, більше десятка котячих шкір тощо, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Полтавських котоїдів посадили на 4 місяці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути