Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2008 10:46

Польським журналістам загрожує кримінальна справа за статтю про обстріл Качиньського

Співробітникам польської газети Dziennik, які опублікували секретний звіт польських спецслужб з версією про подію на грузинському кордоні, загрожує кримінальна справа, пише "Коммерсант".

Одна зі спецслужб країни - Агентство внутрішньої безпеки (ABW) - направила в прокуратуру заяву, з якої виходить, що журналістів підозрюють в розголошуванні службової таємниці. Як відзначає ABW, в публікації Dziennik були використані положення, що містилися в звіті з грифом "таємно".

У звіті, як повідомлялося раніше, висувалася версія, згідно якої вогонь на південноосетинському кордоні 23 листопада могли відкрити грузини. Укладачі документа, зокрема, звертають увагу на те, що під час інциденту грузинський президент Михайло Саакашвілі "залишався розслабленим і посміхався". Раніше про те, що на кордоні Південної Осетії мала місце "грузинська провокація", заявили представники російського керівництва.

Тим часом версію про те, що вогонь на кордоні відкрили якісь "грузинські провокатори", вже спростували в самій Південній Осетії. Міністр у справах інформації республіки Ірина Гаглоєва в коментарі "Коммерсантові" визнала, що осетинські прикордонники все ж таки "дали автоматну чергу в повітря", щоб зупинити кортеж президентів Грузії та Польщі, що наближався (всупереч забороні).

Зараз ви читаєте новину «Польським журналістам загрожує кримінальна справа за статтю про обстріл Качиньського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути