вівторок, 26 червня 2007 13:41

Польський журнал вийшов з голою Ангелой Меркель на обкладинці (ФОТО)

Польсько-німецька криза, що супроводжувала саміт ЄС, не дає полякам спокою: тижневик Wprost вийшов з провокаційним зображенням братів Качинських і канцлера Меркель на обкладинці. Меркель зображена на колажі з голими грудьми, з боків від неї розташувалися близнята Качинські.

Вже не вперше правоконсервативний польський тижневик Wprost виходить з провокаційною обкладинкою: Еріку Штайнбах, глави Союзу вигнаних, він зобразив в образі садомазохистки, одягненої в нацистську форму на спині у федерального канцлера Герхарда Шредера.

На обкладинці журналу, головною темою якого була угода про газопровід, у двох політиків, канцлера Шредера і президента Путіна, замість рук були труби.

Тепер прийшла черга канцлера Ангели Меркель, "мачухи Європи", як свідчить підпис, супроводжуючий фотомонтаж: на картинці пані канцлер з голими грудьми, до яких припали близнята Качинські. Підзаголовок: "Німці були адвокатами Польщі, а зараз стали нашими прокурорами".

Автор статті - Маріуш Мушинський, уповноважений міністра закордонних справ Польщі по німецько-польській співпраці, не більше і не менше. Проте те, про що пише він і інші автори, на думку про співпрацю зовсім не наводить, вказує видання.

Процес підготовки саміту і безпосередньо сам саміт показали, пише журнал, що криза в польський-німецьких відносинах є не тільки результатом зміни влади у Варшаві, що відбулася два роки тому. Безпосередньо перед зустріччю в Брюсселі німецькі засоби масової інформації і політики розвернули фронтальний наступ на Польщу. Їх метою було скомпрометувати поляків і таким чином уникнути внесення до порядку денного питання про систему голосування.

На саміті Ангелі Меркель була відведена роль доброго поліцейського, продовжує видання, тоді як інші політики в процесі обговорення німецько-польських відносин зображали злих поліцейських. По іменах в статті названі президент Європейського парламенту Ханс-Герт Петтерінг (ХДС) і два європейські депутати Мартін Шульц (СДПН) і Зільвана Кох-Мерин (ВДП).

Велика частина решти друкарських видань Польщі судить Меркель, нинішнього голову ЄС, не так суворо. Щоденна газета Dziennik навіть пише про помилки польського уряду. Це, наприклад, недостатність координації між шерпами, що є промахом як міністра закордонних справ, так і Качинських. Газета критикує також вислів Ярослава Качинського про те, що при обліку ваги голосів Польщі слід було б порахувати шість мільйонів поляків, що стали жертвами війни. Але, як написано в коментарі: "До німців дійшло, що немає ЄС без Польщі, а до нас - що немає Європи без Німеччини".

У інтерв"ю, даному газеті Dziennik, прем"єр-міністр Ярослав Качинський узяв примирливий тон. "Я повторюю, ми не діяли проти німців. Ми не ставили своєю метою ослабити їх позиції", - сказав він газеті. Він знову напрошувався на компліменти: "Якщо відправляєшся на переговори, маючи на руках по-справжньому погані карти, а повертаєшся з такими добрими результатами, то це заслуговує тільки аплодисментів".

Щоденна газета Gazeta Wyborcza не аплодує, а критикує Качинських. Стиль, вибраний президентом і прем"єр-міністром для саміту, "виходить за межі доброго європейського смаку". Проте, врешті-решт, важливий результат. "Через декілька років ніхто більше не пригадає про загрозу вето, що прозвучала з Варшави", - пише газета.

Польська версія Newsweek так пише про поведінку польського уряду: "Наш комплекс неповноцінності виражається в тому, що самовпевненість і чутливість виявляються в ситуаціях, які зовсім не представляють ніякої небезпеки".

Між тим бульварна газета Fakt знайшла інше рішення на період після 2017 року, коли принцип "подвійної більшості" застосовуватиметься в повному об"ємі: "Вже тепер політики всіх партій повинні пропагувати сімейну модель 2 + 7. Зараз нас всього 38 мільйонів, але до 2017 року ще багато часу", повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Польський журнал вийшов з голою Ангелой Меркель на обкладинці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути