середа, 12 травня 2010 15:35

Польський ТУ-154 міг впасти через розмови по мобільним

Польський ТУ-154 міг впасти через розмови по мобільним
Польська прокуратура розглядає нову версію авіакатастрофи Ту-154 під Смоленськом - слідчі перевіряють, чи могли спровокувати трагедію мобільні телефони пасажирів.

Як розповів газеті Rzeczpospolita генеральний прокурор Анджей Серемет, більшість мобільних телефонів на борту літака працювали в останні хвилини польоту. "По них розмовляли, і відсилали SMS", - сказав Серемет. За його словами, слідчі вивчають близько 100 апаратів мобільного зв'язку.

Зараз необхідно з'ясувати, чи не вплинуло використання мобільних телефонів на роботу систем управління літаком, вважає прокуратура. Слідство не відкидає жодної з технічних версій, сказав Серемет, попередивши, що це займе час. "Тому закликаю до толерантності та стриманості в оцінюванні ходу розслідування", - підкреслив він.

Раніше Серемет заявив, що прокурори досліджують предмети, що належать загиблим. "Особлива увага приділяється мобільним телефонам і ноутбукам для того, щоб перевірити, чи були в них записи, які можуть мати значення для слідства", - сказав він.

Польський урядовий Ту-154 розбився вранці 10 квітня. На літаку офіційна польська делегація на чолі з президентом країни Лехом Качиньським летіла в Катинь для участі в меморіальних заходах. Загинули 96 людей - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу.

Генеральна прокуратура Польщі в рамках розслідування причин аварії літака розглядає чотири попередні версії події. Причинами авіакатастрофи могли стати технічна несправність літака, дії екіпажу, погана організація і безпека польоту або дії третіх осіб. Остання версія передбачає терористичний акт або тиск на екіпаж.

РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Польський ТУ-154 міг впасти через розмови по мобільним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути