Ексклюзиви
вівторок, 02 лютого 2010 11:06

Польські археологи знайшли в Карпатах зуби неандертальців

Польські археологи знайшли в Карпатах зуби неандертальців

Група польських вчених заявила, що вони знайшли три зуби неандертальців у печері в Карпатських горах, пише Associated Press. Археологи сподіваються, що знахідка допоможе пролити світло на те, наскільки схожими на нас були наші предки.

Артефакти, що належали неадертальцям виявляли на території Польщі і раніше. Проте зуби - це єдина знахідка частини тіла, яка належала первісним людям.

Зуби були знайдені в печері Стайня, що на півночі Польських Карпат. В печері також були виявлені крем'яні знаряддя, кістки шерстистого мамонта і носорога. Обидва види вимерли під час Льодовикового періоду.

Археологи також знайшли молоток, виготовлений з рогів оленя і кістки печерного ведмедя. По знахідкам було видно, що тварини, яким вони належали, були з'їдені неадертальцями. Це підтвердило теорію, що давні люди були дійсно вправними мисливцями, адже печерні ведмеді - сильні і небезпечні тварини.

Попередній аналіз зубів засвідчив, що їхній вік - 80-100 тис. років. Те, що поряд з зубами були знайдені крем'яні знаряддя, змусило вчених висунути гіпотезу, що печера могла бути місцем примітивного захоронення, а самі неадертальці вірили у загробне життя.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Польські археологи знайшли в Карпатах зуби неандертальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути