пʼятниця, 28 серпня 2009 12:09

Польща прийняла резолюцію на знак перекручування історії Росією

Польща прийняла резолюцію на знак перекручування історії Росією


Депутати польського Сейму віддали честь солдатам і офіцерам Другої світової війни, повідомляє газета Dziennik. Як ідеться в статті, "не можна не зреагувати" на останні публікації російської преси, в яких Польщу підозрюють, що вона відповідає за початок конфлікту. Депутати закликали до "особливої поваги до історичної правди".

Незадовго до 70-річчя початку Другої світової війни, Сейм прийняв спеціальну резолюцію, в якій віддав данину данину пам"яті жертвам і героям: солдатам, цивільному населенню, "всім, хто загинули, і боролися в ім"я свободи вітчизни".

У резолюції зазначено, що Друга світова війна розпочалася 1 вересня від нападу фашистської Німеччини на Польщу, а незабаром після цього, 17 вересня, в результаті пакту Молотова-Рібентропа, в межі Речі Посполитої вторглися війська СРСР.

Сейм також закликав з "особливою повагою ставитися до історичної правди і протистояти спробам розмивання відповідальності за трагедію мільйонів громадян Європи і світу".

"Трагедія Другої світової війни відкрила новий розділ в історії Європи, після чого мир і співпраця стали основою створення єдиної демократичної Європи", - йдеться в резолюції Сейму. Він також висловив подяку тим, хто "в останні півстоліття зберігає мир, гарантом яких зараз є Європейський Союз і НАТО".

Зараз ви читаєте новину «Польща прийняла резолюцію на знак перекручування історії Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути