пʼятниця, 21 грудня 2012 06:24

Польща погрожує Газпрому арбітражем у Стокгольмі

Польща погрожує Газпрому арбітражем у Стокгольмі
Фото: АР

Польща змушена буде знову звернутися з позовом проти російського газового монополіста в стокгольмський арбітраж, якщо Газпром не знизить їй ціни на газ нарівні з іншими країнами Європи, повідомив польський міністр державної скарбниці Миколай Будзановський.

Таким чином чиновник, який займається в польському уряді питаннями ПЕК, прокоментував статтю про можливе зменшення цін на газ для західних країн в польській Gazeta Wyborcza, яка посилається на російські медіа. За цими даними, знижка може скласти до 9% - в такому разі ціна на газ для Польщі залишиться однією з найвищих на континенті.

Відзначимо, що раніше Апеляційний суд Литви дозволив місцевій владі не виконувати рішення Стокгольмського арбітражу у справі, яке ініціював російський монополіст Газпром.

"Нагадаю: Польща з 2004 року член Європейського союзу, ми завжди були європейською країною. Якщо знову виникне така ситуація, що споживач в Західній Європі отримає іншу знижку, а у нас цієї знижки не буде, то я негайно відреагую і направлю позов до арбітражного суду в Стокгольмі ", - наголосив Будзановський в середу Radio Zet.

Зараз ви читаєте новину «Польща погрожує Газпрому арбітражем у Стокгольмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути