четвер, 20 грудня 2012 10:01

Україна наполягатиме на зменшенні обсягу закуповуваного в Росії газу - експерт

Україна наполягатиме на зменшенні обсягу закуповуваного в Росії газу - експерт
Фото: glavcom.ua

Україна у переговорах з Росією про зниження ціни на газ наполягатиме на гнучкішому підході до обсягів закуповуваного блакитного палива.

Таку думку висловив директор Інституту енергетичних стратегій Дмитро Марунич в ефірі телеканалу "Інтер".

"Ми чули про те, що "Газпром" має намір за ціною 325 доларів за кубометр продати нам близько 40 мільярдів кубічних метрів газу. Це значний об'єм, який не зовсім потрібен промисловості України. Тому я думаю, що переговори триватимуть. Україна, як мінімум, буде наполягати на більш гнучкому підході до обсягів закуповуваного газу, щоб не повторити помилки контракту 2009 року. Звичайно, 325 долара відповідає деяким середньоринковим показникам, які склалися в країнах, що межують з Україною", - вважає Марунич.

За його словами, уряд України завдяки нарощуванню внутрішнього видобутку газу отримав можливість відтермінувати підвищення тарифів для населення.

"Значні обсяги газу видобуваються всередині країни. У принципі, український уряд отримає додатковий лаг, щоб не переглядати тарифи. Тобто такого тиску не буде. Буде істотно знижений дефіцит фінансового плану "Нафтогазу". Ця затримка дозволить українському уряду відкласти підвищення ціни. Однак у майбутньому підвищення ціни однозначно відбудеться", - зазначив Марунич.

Зараз ви читаєте новину «Україна наполягатиме на зменшенні обсягу закуповуваного в Росії газу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути