субота, 04 січня 2020 12:45

"Половина вірян підтримує перехід на григоріанський календар" - Епіфаній

"Половина вірян підтримує перехід на григоріанський календар" - Епіфаній
Предстоятель Православної церкви України Епіфаній вважає, що Україна все ж таки колись перейде на григоріанський календар. Фото: 112

Митрополит ПЦУ Епіфаній вважає, що в майбутньому Православна церква України перейде на григоріанський календар.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Український народ поки що не готовий до календарної реформи. Якщо ми будемо мати вже повністю об'єднану українську православну церкву, то легше буде прийняти відповідне рішення. Оскільки зараз не всі православні об'єднані, то ми це питання піднімаємо, але бачимо, що є великий супротив", - сказав Епіфаній.

"Ми повинні розуміти одну річ. Ми говоримо про перенесення тільки Різдва Христового, але потрібно перенести всі святкування. Тоді Покрову ми будемо святкувати 1 жовтня, а не 14-го. Так само й інші свята, до яких ми звикли. Потрібно змінювати всю календарну систему, яка діє зараз в церкві", - додав він.

За словами Епіфанія, зараз в єпархіях приблизно половина вірян не проти переходу на григоріанський календар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Варфоломій приїде в Україну

"Більшість із тих, хто активно обговорює перехід на григоріанський календар, не є практикуючими християнами, а відвідують храм декілька разів на рік. А ті, хто є справді практикуючими християнами, проти перенесення. Як наслідок, якщо ми перенесемо святкування за григоріанським календарем, то побачимо, що храми будуть порожні 25 грудня, а 7 січня будуть повні", - підсумував Предстоятель Православної церкви України.

Майже 600 парафій Російської церкви в Україні перейшли з початку року до Православної церкви України. Приєднуватися почали після того, як 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію Томос — документ, що засвідчив її визнання та незалежність. Українську церкву визнали також Елладська й Олександрійська помісні церкви.

Зараз ви читаєте новину «"Половина вірян підтримує перехід на григоріанський календар" - Епіфаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути