Ексклюзиви
середа, 01 листопада 2023 21:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Половина росіян виступають за мирні переговори з Україною: але є нюанс

Половина росіян виступають за мирні переговори з Україною: але є нюанс
Більшість росіян готові підтримати Володимира Путіна, якщо він оголосить про закінчення воєнних дій, але за умови збереження нових територій. Фото: РИА Новости

Більшість росіян готові підтримати Володимира Путіна, якщо він оголосить про закінчення воєнних дій, але за умови збереження нових територій.

Як свідчать результати опитування, у жовтні 2023 року рівень уваги росіян в інформаційному просторі "до українських подій" не змінився за останні три місяці. Про це йдеться у результатах опитування "Левада-центра".

Так 20% опитаних говорять про те, що стежать "дуже уважно" (у вересні - 18%), ще 29% стежать "досить уважно" (у вересні - 30%).

"35% респондентів стежать без уваги, а 15% не стежать зовсім", - йдеться в результатах опитування.

Найбільш уважно стежать за подіями в Україні люди віком 55 років і старше (28% дуже уважно, 33% досить уважно).

Як зазначають в повідомленні центру опитувань, рівень підтримки дій російських збройних сил в Україні залишається високим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За це похвалю": Путіну примарилося, що Україна замислюється про переговори з РФ

"З початку конфлікту значних змін не зазнали: у жовтні відповіли, що безперечно підтримують і радше підтримують - 76% (у вересні - 73%). Не підтримують - у сумі 16% (у серпні - 20%)", - йдеться в результатах.

Окрім того, росіяни впевнені, що воєнні дії продовжаться ще довго. Так, майже половина опитаних (46%) відповіли, що війна триватиме понад рік.

За результатами опитування, за минулі чотири місяці думка про необхідність продовжувати військові дії або розпочати мирні переговори практично не змінювалася.

"55% вважають, що слід розпочати мирні переговори (у вересні - 51%), 38% - за продовження воєнних дій (у вересні - 39%)", - йдеться у повідомленні.

В результатах опитування зазначають, що уявлення про те, що слід розпочати мирні переговори, найчастіше демонструють представники наймолодшої вікової групи (18-24 роки) - 69%. Опитані віком 55 років і старше - 45% та 46%.

"Найчастіше виступають за продовження військових дій ті, хто довіряє інформації з телебачення (46%) і Telegram-каналів (41%), про необхідність переходу до мирних переговорів найчастіше говорять ті, хто довіряє інформації із соціальних мереж (65%) та YouTube -каналів (69%)", - додають у повідомленні.

Міністр оборони країни-агресорки Російської Федерації Сергій Шойгу заявив, що РФ "готова до політичних дискусій" про "постконфліктне врегулювання щодо України" та "подальшого співіснування із Заходом".

Про це Шойгу сказав на Пекінському Сяншаньському форумі, повідомили російські ЗМІ.

Шойгу цинічно закликав "об'єднати зусилля всіх зацікавлених країн", щоб сформувати "справедливий, багатополярний світопорядок і оновити архітектуру міжнародної безпеки".

Зараз ви читаєте новину «Половина росіян виступають за мирні переговори з Україною: але є нюанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути