понеділок, 24 червня 2019 13:46

Полька може сісти в тюрму через українця

Полька може сісти в тюрму через українця
Померлий Василь Чорней не хворів, раніше не втрачав свідомості, у нього не було епілепсії. Фото:img.pravda.com

Власниці польського підприємcтва загрожує до 5 років позбавлення волі.

Жінка може сісти в тюрму, тому що вивезла до лісу українця, який знепритомнів під час роботи, і там його залишила, пише Gazeta Wyborcza.

36-річний українець працював на підприємстві з виробництва трун неподалік міста Новий Томишль. Тіло чоловіка знайшли лісники неподалік міста Вонгровєц у Великопольському воєводстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер ще один українець, постраждалий у ДТП у Польщі

"Поліцейські з'ясували, що у спекотний день чоловіку стало зле на роботі тв він знепритомнів. Коли інші працівники повідомили власниці, вона заборонила викликати карету швидкої допомоги і наказала всім йти додому. Потім виявилося, що непритомний чоловік зник із закладу. Не було його також удома, де мешкав. За дивних обставин зник також один із українців, який із ним проживав і працював", - сказав речник Великопольської поліції Анджей Боровяк.

Він додав, що "після вивчення усієї інформації та домовленостей з прокуратурою поліцейські вирішили затримати власницю фірми. Жінку взяли під варту. Правоохоронці почали також розшукувати українця, який зник після інциденту. За декілька днів вони виявили його в одному з гостелів у Ломжі".

За інформацією Боровяка, докази та інші матеріали дали підстави для висунення власниці закладу обвинувачення у ненаданні допомоги непритомному чоловіку, а також ненавмисному спричиненні смерті. За це їй загрожує до 5-ти років ув'язнення.

Подібне покарання загрожує затриманому громадянину України, який, знаючи обставини інциденту, переховувався та приховав інформацію, перешкоджаючи слідству.
Померлий Василь Чорней не хворів, раніше не непритомнів, у нього не було епілепсії, каже його дружина Наталія. В Україні троє його неповнолітніх дітей залишилися без батька.

2018-го Польща видала іноземцям майже 330 тис. дозволів на роботу. Це на 40% більше, ніж 2017-го і майже вп'ятеро більше, ніж за 4 роки до цього.

Зараз ви читаєте новину «Полька може сісти в тюрму через українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути